Inšpirácia na letnú dovolenku: 7 najkrajších pláží vo Francúzsku

2021-06-22 09:01:00 |   |    | 

Francúzsko si Slováci spájajú skôr s poznávacími zájazdmi, návštevou Paríža alebo vínnymi cestami. No aj v tejto krajine nájdete množstvo krásnych pláží, na ktorých môžete stráviť letnú dovolenku a užiť si trošku pohodlia a krásnej prírody. Ich výhodou je, že často nadväzujú na populárne turistické oblasti, takže zároveň môžete preskúmať aj zaujímavé historické lokality.



 

 

Étretat, Normandia

Pláž Étretat sa preslávila tým, že bola inšpiráciou pre mnohých francúzskych umelcov. Toto malebné miesto je zmesou vysokých útesov, nádhernej prírody a krásneho pobrežia. V jej blízkosti sa nachádza aj pár starých domčekov, ktoré tomu dodávajú nádhernú atmosféru. Túto oblasť vyhľadávajú skôr milovníci surfovania, pretože je tam veternejšie počasie. Taktiež sa tam darí jachtárom a v jej blízkosti môžete robiť viaceré športové aktivity.

 

Palombaggia, Korzika

Nádherné francúzske pláže nájdete nielen priamo na pevnine, ale aj na ostrovoch, ktoré patria k tejto krajine. Najkrajšia z nich sa nachádza na Korzike. Volá sa Palombaggia a sídli v oblasti Porto-Vecchio. Pobrežie vyzerá ako vystrihnuté z fotografie z Karibiku. Nádherná tyrkysová voda, veľa zelene a jemný piesok sú ideálnou kombináciou pre vašu dovolenku. Toto miesto je vynikajúce aj pre milovníkov potápania a nájdete tam tiež výborné podmienky na plávanie.

 

Calanques d`En Vau, Marseille

Medzi mestami Cassis a Marseille sa nachádza jeden z najkrajších masívov pri francúzskom pobreží. Calanques d`En Vau vám bude pripomínať nádherné opustené miesta v exotických krajinách. Malý kúsok piesočnej pláže je obklopený vysokým bielym bralom, na ktorom rastie nádherná zeleň a stromy. Najjednoduchšie sa sem dostanete pomocou lode a môžete si tak oddýchnuť na celodennom výlete. Toto miesto je ideálne aj na plávanie a užijete si tam pocit ako na opustenom ostrove.

 

Pampelonne, Francúzska riviéra

Ak hľadáte niečo exkluzívne, v tom prípade sa vyberte na Francúzsku riviéru do oblasti v blízkosti Saint Tropez. Tam sa nachádza aj obľúbená pláž Pampelonne, ktorú preslávili najmä celebrity. Na tomto mieste veľmi rada dovolenkovala už počas svojej mladosti Brigitte Bardot, v súčasnosti tam majú vily napríklad Leonardo DiCaprio alebo Naomi Campbell. Pokiaľ chcete stretnúť nejakú známu tvár a odniesť si úlovok v podobe spoločnej fotografie, v tom prípade sa vyberte v lete práve do týchto končín. Tomuto faktu sú prispôsobené aj všetky služby v okolí Pampelonne, ktoré ponúkajú len v tej najvyššej kvalite. Ide teda o drahšiu oblasť, kde si však vychutnáte taký malý raj s nádhernou prírodou v okolí.

 

La Grande Plage, Biarritz

Jedno z najstarších letovísk vo Francúzsku nájdete v Biarritzi. Už v 19. storočí sa tam často stretávali zámožní ľudia, ktorí tam mali súkromné vily, neskôr prvé hotely. Najväčšiu slávu si mesto užilo v medzivojnovom období. Vtedy bolo pobrežie tak preplnené návštevníkmi, že často mali rozložené lehátko popri lehátku na celej pláži. Momentálne sa Biarritz teší veľkej obľube najmä medzi milovníkmi vodných športov. Nájdete tam fantastické podmienky pre surfovanie a v okolí sa nachádza viacero obľúbených podnikov, najmä kvalitných reštaurácií.

 

Arcachon, Arcachon

Pláže v tejto oblasti sa rozdeľujú na tri hlavné časti. V prvej sa nachádza malý prístav, kde kotvia lode, ktoré vás prevezú aj na neďaleké ostrovy. Z druhej strany je mestská pláž, kam sa chodia kúpať domáci počas horúcich letných dní. Krásna je vďaka blízkym hradbám a historickým budovám, ktoré jej dodávajú osobitú atmosféru. V týchto miestach nájdete aj rôzne atrakcie, takže je ideálna pre rodiny s deťmi. Navyše ste blízko centra a k dispozíciu sú viaceré zaujímavé podniky. Tretia časť sa nachádza ďalej od Arcachonu. Môžete sa tam tešiť na divokejšiu prírodu a hlavne na veľké pieskové duny, z ktorých budete mať výborný výhľad na celé pobrežie a užijete si tam tiež pokojnejšiu atmosféru a väčšie ticho.

 

Deauville, Normandia

Aj samotné mesto Deauville v sebe ukrýva veľký šarm. Už v 19. storočí ho vyhľadávali šľachtici, ktorí tam chodievali na letné alebo rekondičné pobyty. I kvôli tomu si ho neskôr zamilovala aj návrhárka Coco Chanel, ktorá si blízko rovnomennej pláže otvorila v roku 1913 prvý obchod, kde predávala svoje modely. Samotná promenáda s množstvom butikov a príjemnou prímorskou atmosférou bola pre ňu veľkou inšpiráciou. V podobnom noblesnom, ale predsa hravom štýle sa snažila navrhovať i prvé kúsky v jej kolekcii. Presne tak isto sa budete cítiť aj vy, keď zažijete dovolenku v tejto časti Francúzska. Deauville má neopakovateľné čaro, vďaka ktorému sa presuniete do dávnej minulosti, keď tomuto miestu vládla elegancia, šarm a dobrá zábava.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa