Objavte raj na zemi: Toto je 5 najzaujímavejších pláží Talianska

2022-07-21 12:01:00 |   |    | 

Taliansko je obľúbeným miestom na letné dovolenky kvôli tomu, že na sever sa dostanete ľahko vlastnou dopravou a popri oddychu na pláži si obzriete aj pamiatky. Na dosah však máte aj južné pobrežie či ostrovy, ktoré ponúkajú miestami rovnako nádherné pobrežie ako exotické krajiny. Inšpirujte sa týmito piatimi lokalitami, ktoré si možno pozriete už tento rok.



 

Cala Luna, Sardínia

Sardínia sa môže pochváliť jednými z najkrajších pláží v Európe. Hlavným dôvodom je jemný biely piesok, priezračne čistá voda a krásna príroda v okolí. Na chvíľu sa budete cítiť ako niekde v exotike. Spomedzi nich je najzaujímavejšou najmä Cala Luna. Svoju popularitu získala vďaka šiestim malým jaskyniam, ktoré vznikli v útesoch priamo pri pobreží. Počas horúcich dní sa v nich môžete na chvíľku skryť, kochať sa pohľadom na more a oddýchnuť si v príjemnom tieni. Zároveň je to vďaka nim veľmi obľúbené miesto pre fotografov, keďže ponúka nádherné výhľady na celé okolie. Cala Luna má výborné podmienky na plávanie, šnorchlovanie alebo potápanie a taktiež tam môžete celý deň leňošiť a opaľovať sa na slnku. Počas letných mesiacov je blízko nej otvorená reštaurácia s občerstvením. Dĺžka pláže je tri kilometre a dostanete sa k nej pešo alebo loďou.

 

Scala dei Turchi, Sicília

Jedno výnimočné miesto nájdete na Sicílii. Scala dei Turchi nie je typickou plážou, pretože ju tvoria najmä vysoké útesy. Tie sa v niekoľkých miestach prelínajú s pobrežím, ktoré pokrýva bronzovo sfarbený piesok. Keďže vápencové skaly nie sú veľmi strmé, dovolenkári ich využívajú aj na opaľovanie. Stačí si na nich rozložiť deku a pokojne sa celý deň vyhrievať. Podľa legendy vyhovovali zákutia pláže najmä pirátom, ktorí sa tam chodili skrývať a v piesočných častiach pobrežia zakopávali svoje poklady. Ku Scala dei Turchi sa dostanete autobusom alebo autom, pričom parkovať môžete na blízkom parkovisku. Odtiaľ vedie až k moru cestička, na konci ktorej zostúpite na pláž po prírodnom schodisku. Pri útesoch sa nachádzajú aj podniky s občerstvením.

 

Cala Goloritzé, Sardínia

Tie najkrajšie pláže sú často dobre ukryté pred očami turistov. Ku Cala Goloritzé sa najľahšie dostanete loďou. Ak si však žiadnu nezoženiete alebo si chcete dopriať aj peknú vychádzku, vyberte sa tam pešo. K pobrežiu prídete po asi hodinovej ľahšej túre. Už keď sa budete blížiť na toto krásne miesto, odhalí sa vám úžasná vyhliadka. Cala Goloritzé sa nachádza na konci kotliny, ktorú obklopuje nádherná príroda. Zeleň sa prelína s vápencovými skalami, ktoré prechádzajú do pláže s bielym pieskom. Tú už lemuje akvamarínovo sfarbená voda. Panuje tam veľmi pokojná atmosféra a takmer úplné ticho. Môžete zavrieť oči, relaxovať a počúvať šum mora. Pri pobreží sú len malé vlny, takže si tam môžu zaplávať aj deti. Zároveň je to ideálne miesto na rybárčenie alebo šnorchlovanie.

 

Baia dei Turchi, Apúlia

V Apúlii nájdete pláž, ktorá má najlepšie označenie z hľadiska environmentálnych kritérií. Baia dei Turchi má síce len niečo vyše kilometra a pol, ale napriek tomu je medzi dovolenkármi veľmi vyhľadávaná. Má totiž jemný piesok a najčistejšiu vodu v krajine. Obklopujú ju menšie útesy so zeleňou, čo dodáva okoliu ešte pokojnejšiu atmosféru. K pláži sa dostanete po jednoduchom chodníku. Toto miesto je ideálne na plávanie, ale aj na niektoré vodné športy.

 

Baratti, Toskánsko

Čo tak spojiť návštevu obľúbeného Toskánska s oddychom pri mori? Ak sa vám táto alternatíva pozdáva, vyberte sa na pláž Baratti. Okolo celého pobrežia sa nachádza veľké množstvo zelene a stromov, ktoré počas horúcich dní poskytujú dostatok tieňa. Toto miesto je ideálne na plávanie, voda je tam príjemne teplá, čistá a má mierne vlny. V blízkosti sa nachádzajú viaceré malé vinárstva, v ktorých môžete ochutnať ich produkty. Veľmi obľúbený je tiež tunajší glamping.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa