Carbis Bay patrí k najkrajším plážam Európy, ocenia ju aj menej zdatní plavci

2023-05-22 12:01:00 |   |    | 

Angličania môžu turistom popri množstvu pamiatok a krásnej prírode ponúknuť aj niekoľko možností na trávenie prímorskej dovolenky. Populárnou letnou destináciou je najmä oblasť Carbis Bay, kde si môžete oddýchnuť na pláži, ale nájdete tam aj vhodné podmienky pre rodinné výlety a množstv zábavy.



 

Hodnotia ju ako jednu z najkrajších v Európe

Cornwall je známy najmä svojím nádherným pobrežím. Práve v tejto často Anglicka sa nachádza aj Carbis Bay. Viac ako 1,5 kilometra dlhá pláž je obklopená zeleňou, čo jej dodáva na zaujímavosti. Časť z nej je súčasťou jediného hotelového rezortu, ktorý tam je postavený. Zvyšok je voľne prístupný pre verejnosť.

Carbis Bay vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi. Vstup do mora je totiž miernejší, takže sa tam môžu spoločne zabaviť a svoje ratolesti naučia plávať. Podľa viacerých ankiet je to najobľúbenejšia a najkrajšia pláž v Anglicku. Dokonca ju radia aj medzi top pobrežia v Európe. Už niekoľko rokov po sebe získala Carbis Bay označenie modrou vlajkou a navyše spĺňa aj prísne environmentalistické a ekologické kritériá.

Značnou výhodou je, že sa popri nej nachádzajú útesy, ktoré zabraňujú silnému fúkaniu vetra. Vďaka tomu sa tam nevytvárajú ani veľké vlny a voda je vhodná aj pre ľudí, ktorí nie sú dobrými plavcami. V lete tam býva príjemné teplé počasie a väčšina dní je slnečných.

 

Hlavná sezóna začína v júli

Pláž je prístupná celoročne, ale nie po celý čas je vhodná na kúpanie. Hlavná sezóna začína v prvej polovici júla. Vtedy tam sú prítomní aj plavčíci, ktorí zostávajú až do prvých septembrových dní. Plávať sa však dá už od mája a podľa aktuálneho počasia až do konca septembra, preto v tomto čase nemôžu domáci na Carbis Bay venčiť psov.

Počas hlavnej sezóny máte k dispozícii viacero podnikov. Nachádza sa tam bistro, reštaurácia i bar. Pláž sa využíva najmä na opaľovanie a na plávanie. Piesok je zlatistý a jemný, ideálny na letné leňošenie. Ak radi surfujete, tak šanca na dobré podmienky je len výnimočne a najmä počas zimných mesiacov. Počas leta tam skôr uvidíte paddleboardistov. V blízkosti Carbis Bay hniezdia viaceré druhy morských vtákov, takže toto miesto je zaujímavé aj pre ornitológov. Ideálne je tiež na plážové športy, prechádzky či romantické pikniky.

 

Porthkidney Sands

Ak máte chuť na príjemnú prechádzku, vyberte sa z Carbis Bay do Porthkidney Sands. Táto pláž je vzdialená približne pol hodinu pomalou chôdzou. Po celý čas pôjdete popri pobreží a budete mať krásne vyhliadky. Samotná Porthkidney Sands je obklopená piesočnými dunami. V jej blízkosti sa nachádza aj obľúbené golfové ihrisko. Z neho máte výhľad až na Carbis Bay a zvyšok tohto pobrežia. Keď je odliv, tak voda zachádza hlboko do mora. Často sa odkryje až kilometer podmorského dna, takže si môžete zájsť aj na takúto nezvyčajnú prechádzku.

 

St. Ives

Najbližším turistickým mestečkom je St. Ives. Pôvodne šlo len o malú rybársku dedinku, ktorá sa postupne začala rozrastať. Milovali ju umelci a často bola inšpiráciou pre diela rôzneho druhu. Aj v súčasnosti tam panuje čulý umelecký život. Nájdete tam viacero galérií a umelci často tvoria priamo v uliciach. Veľmi obľúbené je múzeum Barbary Hepworthovej, ktoré sa rozprestiera aj v priľahlej záhrade, kde sú rozmiestnené rôzne moderné sochy. I priamo pri St. Ives nájdete pláž, ktorú využívajú najmä miestni obyvatelia.

 

Morské safari alebo jazda na koni

Deň na Carbis Bay si môžete vyplniť rôznymi zaujímavými aktivitami. Ľudia často vyhľadávajú morské safari, počas ktorého vám ukážu najmä tulene a ryby, ktoré žijú v týchto vodách. Plavba väčšinou začína v St. Ives a vezmú vás počas nej popri celom pobreží. Ak by ste radšej zostali na súši, tak potom vyskúšajte jazdu na koni, ktorú ponúkajú viaceré tunajšie farmy.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa