Aj v Chorvátsku nájdete piesočné pláže: Toto sú najkrajšie z nich

2023-05-16 12:30:00 |   |    | 

Veľká časť chorvátskeho pobrežia pozostáva z kamenných pláži, kvôli čomu sa niektorí ľudia vyhýbajú dovolenke v tejto krajine. Aj tu však nájdete niekoľko krásnych miest s jemným pieskom, ktoré možno váš prístup zmenia.



 

Bijeca, Medulin

Jednou z najkrajších piesočných pláži v Chorvátsku je Bijeca, ktorá sa nachádza v meste Medulin. Meria jeden kilometer a obľubujú ju aj rodiny s deťmi, ktoré tu nájdu vynikajúce podmienky. Vstup do mora je totiž mierny, a teda vhodný aj pre tých, ktorí nevedia dobre plávať. Pláž lemuje mnoho stromov, takže ak je priveľmi horúco, môžu sa oddychovať v ich tieni. V okolí sú aj viaceré detské ihriská a k dispozícii sú tiež vodné bicykle, takže sa tam určite nebudete nudiť. Nechýbajú tiež viaceré podniky, ktoré ponúkajú skvelé občerstvenie. Bijecu však vyhľadávajú aj dôchodcovia. Tým zas vyhovuje blízkosť mesta, čo je v kombinácii s plytkou vodou skvelou kombináciou na letný relax.

 

Zaton, Zadar

Neďaleko ďalšieho obľúbeného letného strediska Zadar sa nachádza ďalšia piesočná pláž. Volá sa Zaton a meria približne 13 kilometrov. Po väčšine dĺžky má jemný piesok a voda v mori je kryštálovo čistá, vďaka čomu získala aj označenie modrou vlajkou. Keďže je na Zatone vstup do mora mierny, sú tam ideálne podmienky aj pre hendikepovaných návštevníkov, ktorí sa po špeciálnom chodníku dostanú až priamo do vody. Aj táto pláž je obklopená lesom, ktorý ponúka príjemný tieň. K dispozícii je viacero športovísk - môžete si zahrať minigolf, stolný tenis, rôzne kolektívne športy, alebo sa vyšantite na skútroch či vodných bicykloch, ktoré tu prenajímajú.

 

Sabuša, Ugljan

Jednu z najkrajších pláží Chorvátska nájdete na ostrove Ugljan pri meste Kukljica. Nazýva sa Sabuša a ponúka kombináciu piesku a betónových častí. Vďaka tomu si môžete vybrať, čo bude pre vás pohodlnejšie a kde sa zložíte. Kvôli miernemu vstupu do mora je opäť veľmi obľúbená aj medzi rodinami s deťmi. Má ideálne podmienky na to, aby ste ich tu naučili plávať. Pláž sa delí na dve častí – Malu a Velu Sabušu. Do niektorých jej častí sa najlepšie dostanete loďou, pretože sú ťažšie dostupné. Nechýba ani vyhradená oblasť pre nudistov, ktorá patrí k tým najznámejším podobného druhu v Chorvátsku.

 

Vela Pržina, Korčula

Ostrov Korčula sa teší veľkej obľube, za to vďačí aj piesočným plážam, ktoré sa tam nachádzajú. Najznámejšia z nich sa nazýva Vele Pržina a nájdete ju na južnej strane ostrova, kde je taktiež chránená pred okolím menším lesíkom. V blízkosti sa nachádzajú aj vinice, takže si po celodennom leňošení pri mori môžete užiť ochutnávku v niektorom z blízkych vinárstiev. Pláž je opäť vhodná aj pre rodiny s deťmi, čomu zodpovedajú voľnočasové aktivity,  zamerané na zábavu a spoločné športovanie. Ak sa vám nechce využiť niektoré z ihrísk, prenajmite si na pláži slnečník a lehátko, aby ste si užili chvíľku letnej pohody.

 

Slanica, Murter

Jednu piesočnú pláž vám ponúka ostrov Murter. Patrí k najnavštevovanejším plážam v tomto regióne. Vďačí za to priezračne čistej vode a skvelým podmienkam, ktoré ponúka pre dovolenkárov. Je ľahko dostupná a počas celého dňa máte k dispozícii rôzne zaujímavé aktivity. Vyhovuje najmä ľuďom, ktorí majú radi rušnejšiu atmosféru, počas ktorej sa stále niečo deje a nechcú iba ležať na lehátku.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa