Objavte raj na zemi: Toto sú najkrajšie skryté pláže Európy

2023-06-06 07:30:00 |   |    | 

Zatiaľ čo si niektorí dovolenkári potrpia na kvalitné služby v okolí pobrežia, iní sa na to pozerajú úplne inak. Radšej hľadajú menej známe a opustené pláže, ktoré im ponúknu viac súkromia a môžu si tak nerušene oddýchnuť. Toto sú tie najlepšie skryté pláže, ktoré pozná len veľmi málo ľudí a ponúknu vám presne vašu dovolenku snov.



 

Es Trenc, Malorka, Španielsko

Nájsť na Malorke nejaké prázdnejšie pláže je veľké umenie. Napriek tomu sa vám najmä v mimosezónnom období môže stať, že pri troche šťastia nájdete takú, kde budete úplne sami. Vyskúšajte napríklad Es Trenc, ktorá sa nachádza na juhovýchodnej časti ostrova asi 50 kilometrov od hlavného mesta Palma. Najjednoduchšie sa k nej dostanete autom, preto i kvôli ťažšej dostupnosti tam prichádzajú najmä domáci obyvatelia. Na dĺžku meria niečo vyše troch kilometrov a ponúka úžasnú kombináciu jemného piesku a priezračného mora. Popri časti pobrežia je niekoľko stromov, ktoré poskytujú aj trochu chládku. Nachádza sa tam aj pár bufetov, takže máte k dispozícii aj občerstvenie.

 

Pinarello, Korzika, Francúzsko

Jednu skrytú perlu nájdete aj na Korzike. Pláž Pinarello je úplne izolovaná od okolia a ponúka dokonalú romantiku, ako keby ste boli na opustenom ostrove. Voda má tyrkysové sfarbenie, vstup do mora je mierny a atmosféru dotvárajú aj borovicové stromy v jej okolí. Počas letnej sezóny šíria krásnu vôňu, ktorá prospieva aj ľuďom s chronickými dýchacími problémami. Na severe pláže sa nachádza aj pár podnikov s občerstvením. Lagúna ponúka tiež možnosti na piknik a pokiaľ milujete plávanie, tak na tomto pobreží máte na to ideálne podmienky.

 

 

San Giovanni di Sinis, Sardínia, Taliansko

Väčšina turistov sa na Sardínii sústreďuje na severné pobrežie, kde nájdu nádherné pláže, pripomínajúce Karibik alebo Maldivy. No keď sa vyberiete na potulky po celom ostrove, objavíte aj iné krásne miesta. Jedným z nich je pláž San Giovanni di Sinis, ktorá sa rozprestiera na západnom pobreží. Jej výhodou je, že sa nachádza na hranici chránenej prírodnej rezervácie, vďaka čomu sa ju podarilo uchovať vo veľmi dobrom stave. Romantickú atmosféru tohto miesta dotvárajú ruiny citadely Tharros, ktorá pochádza ešte z rímskych čias. Duny ju oddeľujú od okolia a vytvárajú tam tak intímnejšiu atmosféru. V blízkosti sa nachádza rovnomenná dedinka, do ktorej môžete zájsť na občerstvenie.

 

Arrifana, Algarve, Portugalsko

Mnoho turistov trávi svoju letnú dovolenku v Algarve, ktoré patrí medzi najkrajšie oblasti v Portugalsku. Časť pobrežia tvoria útesy, ale nájdete tam aj nádherné pláže. Jednou z nich je Arrifana, ktorá síce nie je rozlohou veľká, ale ponúka nádhernú scenériu. Vyhľadávajú ju najmä surfisti, ktorí tam majú výborné podmienky pre ich záľubu. Vlny tu bývajú vysoké, preto sa tam však ťažšie pláva. V blízkosti sa nachádza malá reštaurácia, ktorá ponúka špeciality z čerstvo ulovených morských rýb a živočíchov. Arrifanu si vyberte aj v prípade, keď sa chcete iba pokojne opaľovať na pláži. Pláž býva často prázdna a vychutnáte si tak dokonalý oddych.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa