Plánujete letný relax v exotike? Toto sú najlepšie miesta na dovolenku v Turecku

2023-06-10 12:01:00 |   |    | 

Aj vás opakujúci sa a stresu plný život i práca donútili na pár dní úplne vypnúť. Rozhodli ste sa tento rok využiť leto na dovolenku v exotike? Skvelá správa, pretože zmena prostredia a cestovanie môže mať pre vaše duševné aj fyzické zdravie viacero výhod. Skúmanie nových miest a ponorenie sa do nových kultúr je fyzicky aj duševne stimulujúce a môže mať veľký vplyv na vaše psychické zdravie. Základom je výber dobrej destinácie, s ktorým vám predstavením najlepších miest na dovolenku v Turecku určite pomôžeme.



 

Dlhé roky patrí táto exotická krajina pre turistov z celého sveta medzi najobľúbenejšie, čo má niekoľko dôvodov. Po celý rok je tu vysoká intenzita slnečného žiarenia, čo vytvára ideálne podmienky na relax a zároveň kompletné posilnenie imunity tela.

Turecko ako také sa tiež rozprestiera na križovatke medzi Európou, Afrikou a Áziou, čo z neho vytvára jednu z kultúrne najrozmanitejších a najvzrušujúcejších dovolenkových destinácií na svete.

A ešte lepšie je, že takýto komfort nájdete a môžete si plnými dúškami užívať vo viacerých častiach Turecka, ktoré vytvárajú ideálne podmienky na príjemný relax pre ľudí všetkých vekových kategórií s rôznymi nárokmi.

A aby sa vám niektorá z týchto častí ešte lepšie hľadala, prinášame vám stručný prehľad tých najlepších a s nimi niekoľko dôvodov, prečo stoja za návštevu a výber krásnej letnej dovolenky v Turecku.

 

Pláže s jemným pieskom, čistým morom a perfektnými službami hotelov v Side

Ak ste si pred odchodom z domu na dovolenku poistili svoju domácnosť kvalitnými bezpečnostnými dverami, krásy Turecka  si môžete začať smelo a plnými dúškami užívať od prvého dňa. Napríklad v Side.

SIDE v Turecku patrí medzi jednu z najznámejších a turistami najobľúbenejších dovolenkových oblastí krajiny. Dôvodom sú krásne pláže s jemným pieskom, čistým morom a perfektnými službami nádherných hotelov nie tak ďaleko od letiska v Antalyi. V podstate sa tento región nachádza medzi dvoma najobľúbenejšími strediskami Tureckej riviéry, čím sa stáva pre mnohých dovolenkárov najlepšou voľbou. Vzdialenosť Side od letiska je 65 km, takže cesta na hotel vám z dovolenky uberie tak hodinku.

Pláže v Side sú vo väčšine piesočnaté, dostupné priamo z nádherných hotelov, veľké a s pozvoľným vstupom do krásneho mora. Okrem samotných rezortov sa v tejto časti nachádza aj mesto Side, ktoré je okrem obchodov a povestných tureckých bazárov posiate aj množstvom pozostatkov nádhernej starovekej architektúry. Skvelým príkladom je aj Apolónov chrám. Je tu toho na spoznávanie naozaj veľa, preto sa poistite nielen pohodlným oblečením a obuvou, ale aj moderným batohom s potlačou, v ktorom unesiete všetko potrebné.

 

Ručná, nádherných pláží plná a cenovo dostupnejšia Alanya

O niečo ďalej od letiska, presne 130 km, sa nachádza Alanya, čo je región, v ktorom nájdete napríklad svetoznámu Kleopatrinu pláž. Okrem piesku si v tejto časti môžete vybrať aj hotel v blízkosti kamienkovej pláže, na ktorú musíte vo väčšine prípadov prejsť cez cestu, čo je trocha obmedzujúce, viaceré hotely to ale vyriešili vlastným podchodom, takže to nie je nakoniec žiadny problém.

Vo všetkých turistických rezortoch Turecka si užijete aj rušný nočný život a dobre prevetráte všetky vaše nové spoločenské šaty, vďaka čomu nebude dovolenka iba o nudnom polihovaní na pláži.

V oblasti Alanya nájdete aj samotné mesto Alanya, v ktorom je obrovské množstvo obchodov, kaviarní, reštaurácií, mešít a tiež historických skvostov či lanovka. Výhľad na celé mesto a jeho nádherný prístav vám poskytne stredoveká pevnosť – 33 metrov vysoká Červená veža Kızıl Kule.

Ceny dovoleniek v tejto časti bývajú o niečo lacnejšie, čo je spôsobené väčšou vzdialenosťou hotelov od letiska i pláže.

 

Antalya

So spomínanou Alanyou si mnohí turisti často mýlia Antalyu, ktorá je pritom pri dovolenke v Turecku ich prvým kontaktným miestom. V minulosti sa dokonca toto mesto považovalo za akúsi vstupnú bránu na Tureckú riviéru. Dnes tu nájdete okrem letiska a rušného mesta aj hotely v blízkosti mora s krásnymi plážami.

Táto perla Stredozemného mora má pláže s pohoriami a rušným nočným životom. Očarujúce je aj staré mesto, ktoré sa nazýva Kaleici a ponúka návštevníkom historickú prechádzku ruinami a pamiatkami z 2. storočia. Nádherné je aj samotné mesto Antalya kultivované a mestské, s množstvom súčasných obchodov a reštaurácií, ktoré stoja vedľa trhov a bazárov s oveľa tradičnejším dojmom. Nádherný výhľad na tento senzačný región ponúka návštevníkom aj miestnym krásne pohorie Taurus.

Obľúbené veľké letovisko na tyrkysovom pobreží Turecka je aj Marmaris. Bodrum zasa priťahuje  turistov hladných po očarujúcejšej strane Turecka, v ktorom je atmosféra doslova elektrizujúca a návštevníci či obyvatelia rôznorodí. Alebo si tiež môžete urobiť poznávací výlet a navštíviť samotný Istanbul, čo už je ale iná kapitola.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa