Times Square, križovatka sveta

2012-04-10 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY- Jeden z hlavných symbolov New Yorku a podľa časopisu Travel + Leisure aj najnavštevovanejšia turistická atrakcia sveta - Times Square ročne navštívi vyše 39 miliónov návštevníkov.



Times Square, ktoré je známe aj ako Križovatka sveta, sa nachádza v americkom New Yorku - je to hlavná dopravná tepna medzi slávnou Broadway a Siedmou Avenue, a rozprestiera sa od západnej 42. po 47. ulicu na Manhattane.

Do roku 1904 bolo námestie známe pod názvom Longacre Square, ale po presídlení novín The New York Times do novopostavenej Times Building (dnes nazývanej One Times Square) bolo premenované na Times Square.

Ruka v ruke s tým, ako rástlo mesto New York, sa Times Square menilo na spoločenské centrum zaplnené divadlami, koncertnými halami, luxusnými hotelmi, centrálami nadnárodných spoločností a samozrejme, množstvom obchodov najrôznejšieho druhu.

Na Times Square tiež nájdete množstvo turistických atrakcií, jednou z tých novších je napríklad Múzeum voskových figurín Madame Tussauds. Zaujímavé je, že od februára minulého roka platí na celom Times Square zákaz fajčenia - ak vás prichytia, že ste si napriek zákazu zapálili cigaretu, neminie vás pokuta 50 dolárov.  

Times Squre je tiež známe vysvietenými megaboardami a neónovými reklamami (väčšina z nich dnes už funguje na úsporných LED technológiách), medzi tie najviditeľnejšie patria značky ako Coca-Cola, The Hard Rock Café New York, Planet Hollywood či Budweiser.

Na Times Square sa každý rok 31. decembra konajú tradičné oslavy príchodu Nového roka, sv. Valentína i Halloweenu. Je to miesto, ktoré by ste si na svojich cestách svetom rozhodne nemali nechať ujsť.

 

Zdroj/autor: Katarína Bartovičová, drom

Foto: wikipedia, Bartek Roszak, Didier B, Jim Henderson, Matt Wade, Michael Danser, Terabass

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa