Vodopády v Kérale ponúkajú jedinečné scenérie Indie

2012-09-25 14:00:00 |   |    | 

INDIA - Kérala je jeden zo štátov Indie, ktoré sa nachádzajú na juhu krajiny. Nájdete ju na západnom pobreží pri Arabskom mori. Hlavným mestom Kéraly je mesto Thiruvananthapuram, známe aj ako Trivandrum. Táto oblasť je známa svojou prekrásnou prírodou a riekami, ktorých cez územie preteká neúrekom. Medzi ďalšie zaujímavosti patria pohoria, mestá a ayurvedské centrá.



Jedny z najnavštevovanejších atrakcií Kéraly sú vodopády. Delia sa do troch oblastí, severnej, strednej a južnej. V severnej sa nachádzajú vodopády Thusharagiri. Ležia asi 50 kilometrov od mesta Kozhikode vo večne zelenej džugli.

V centrálnej časti štátu nájdete vodopády Keezharkuth, ktoré majú tiež pomenovanie Dúhové vodopády. Nachádzajú sa asi 25 kilometrov od mesta Thodupuzha. Najznámejšie sú vodopády Athirappalli Vazhachal.

Sú od seba vzdialené len 5 kilometrov a ponúkajú dokonalý pohľad na vodu padajúcu zo skál, ktoré akoby vyčnievali z lesa. V južnej časti nájdete obľúbený vodopád Palaruvi, ktorého názov v preklade znamená prúd mlieka. Voda padá dolu 91 metrov a vytvára jedinečnú scenériu.

 

Zdroj/autor: keralatourism.org, keralagreenery.org, Silvia Sekáčová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa