Kuantan v Malajzii: mesto prekrásnych pláží

2012-10-24 14:30:00 |   |    | 

MALAJZIA - Vďaka výhodnej polohe, medzi Singapurom a mestom Kota Bharu, má Kuantan všetky predpoklady stať sa obchodným centrom Malajzie. A ak nie, stále sa tu nachádzajú prekrásne pláže.



Kuantan je hlavné mesto jedného z malajzijských štátov, štátu Pahang. Nachádza sa na východnom pobreží polostrova, pri Juhočínskom mori. Stojí na brehu rieky Teruntum a pôvodne bolo pomenované len ako dedina Teruntum.

Mesto ponúka tradičné malajzijské zážitky a orientuje sa na turizmus. Najviac nadšení budú turisti, čo preferujú odpočinok na plážach, ktoré tu majú dokonalý biely piesok, a pohodlie v okolitých dovolenkových strediskách (napríklad pri pláži Teluk Chempedak).

Mestečko je pomerne malé a dá sa prejsť za chvíľu a tak za zážitkami mimo pláže treba vyraziť za hranice mesta. No aj tak v centre nájdete miesta, ktoré vás očaria. Môžete navštíviť záhradu Taman Gelora, múzeum hrdinov Muzium Tokoh alebo farmársky trh Pasar Tani, kde okúsite všetky chute Kuantanu.

Mimo mesta vás čakajú ďalšie prekrásne pláže ako Batu Hitam (v preklade čierne kamene) vzdialená len 10 minút od mesta, jaskyňa Gua Charas, ktorá sa nachádza 25 kilometrov od mesta a nájdete v nej sochu ležiaceho Budhu, alebo jazero Chini, čo je vlastne pomenovanie pre 12 jazier,  ktoré sú od Kuantanu vzdialené asi 64 kilometrov. Ešte ďalej za mestom nájdete vodopády alebo pláž, kde hniezdia vzácne korytnačky.

 

Zdroj/autor: tripadvisor.com, kuantan.com.my, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa