Malibu - rajský kút L.A.

2022-03-15 16:00:00 |   |    | 

Obľúbený drink s kokosovou príchuťou, ale aj mesto na západnom okraji Los Angeles. Kalifornským slnkom zaliate Malibu je pre mnohých synonymom vysnívanej dovolenky plnej aktivít, relaxu a plážových party.



Svetoznáme Malibu si popularitu nezískalo svojou rozlohou ani počtom obyvateľov, žije tu iba približne 13 tisíc obyvateľov. Jeho atraktivitu do nebeských výšok vyšvihuje práve fakt, že celou svojou dĺžkou sa rozprestiera na pobreží Tichého oceánu, vďaka čomu je mesto vyhľadávaným plážovým rajom. Značky pri všetkých vstupoch do mesta proklamujú „27 míľ scénickej krásy“, teda dĺžku, akú malo Malibu pred oficiálnym osamostatnením od L.A. v roku 1991. Dnes je týchto scenérií omnoho viac.

Pozdĺž mestom sa tiahne známa diaľnica Pacific Coast Highway, jazda ktorou ponúka nezabudnuteľný zážitok - zo severnej strany sa nad vami týči úpätie pohoria Santa Monica, na juhu sa zase od hladiny oceánu v zlatistých odtieňoch odrážajú žiarivé slnečné lúče.

V Malibu snáď nie je nikto, kto by sa aspoň rekreačne nevenoval surfovaniu, surferi dali mestu dokonca vlastnú skrátenú prezývku „Bu“. Ich jednoznačne najobľúbenejšou plážou je Surfrider Beach, ktorá bola v roku 2010 vyhlásená za prvú surferskú rezerváciu na svete. Za zmienku ale určite stoja aj Zuma Beach, Malibu State Beach, Topanga State Beach, Point Dume State Beach a Dan Blocker Beach.

Nádherné sú aj miestne parky, ktoré žijú desiatkami ďalších športových aktivít, napríkad Malibu Bluffs Park, Trancas Canyon Park, Las Flores Creek Park či Legacy Park. V Malibu sa tiež každoročne konajú významné kultúrne festivaly, azda najznámejší z nich je filmový Malibu International Film Festival.

V tomto malom meste zároveň žijú desiatky hollywoodskych celebrít, ktoré si ho ako domov zvolili práve kvôli atraktívnym životným podmienkam. Užívajú si luxus a pokoj svojich víl priamo na pláži a do rušného L.A. to majú iba na skok.

Hollywood preslávil Malibu aj v nespočetných snímkach, ktorých dej je zasadený do tohto raja surferov. Práve filmy o nich boli v 60. rokoch prvé, ktoré sa tu začali natáčať či odohrávať. A vydarený stereotyp bohémskych frajerov žijúcich na pobreží v Malibu pretrval v tomto priemysle až dodnes, v súčasnosti sa lokalita spomína napríklad v obľúbenom sitcome Dva a pol chlapa.

 

Autor: © Zoznam/Dominika Babulicová

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa