Sonoma Valley v Kalifornii je oázou z viníc, fariem a zelených parkov

2013-04-02 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Sonoma Valley je navštevovanou a oficiálnou vinárskou oblasťou v Sonoma County v Kalifornii, ktorá leží na jej južnom konci. „Údolie mesiaca“, ako sa táto oblasť príznačne nazýva, nájdete 45 kilometrov severne od San Francisca. Okrem svetoznámych vín Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot či Zinfandel sú magnetom pre turistov mozaiky poskladané z viníc, malých fariem a zelených parkov.



V Sonoma Valley býva rušno predovšetkým v letných mesiacoch, keď sa tu konajú početné spoločenské akcie, oslavy a festivaly. Medzi najznámejšie patrí Sonoma International Film Festival. Na svoje si prídu aj gurmáni, pretože miestne podniky ponúkajú množstvo chutných špecialít svetových kuchýň.

Nadšenci histórie ocenia skvosty jedného z najväčších kalifornských námestí Sonoma Plaza, od ktorého sa odvíjali dejiny oblasti. Aj dnes sa tu nachádza množstvo historických pamiatok, ktoré sú popretkávané sviežou zeleňou.

Pešo alebo na bicykli môžete objavovať tajomné zákutia kľukatých uličiek, navštíviť miestne kaviarne, reštaurácie, galérie a obchodíky s remeselníckym tovarom. Špecialitou sú farmárske trhy, ktoré sa konajú raz do týždňa. Romantici si môžu dopriať piknik vo dvojici alebo sa vydať na výlet, pretože Sonoma Valley je skvelým východiskovým bodom pre objavovanie ďalších miest v oblasti.

Do Sonomy siaha história Misie San Francisco Solano, ktorá bola založená v roku 1823 alebo miesta, kde bola vztýčená originálna „Medvedia vlajka kalifornskej republiky“ v roku 1846. Námestie je kultúrnou pamiatkou, ktorá sa stala námetom pre kresby mnohých umelcov. Najideálnejším obdobím na návštevu je obdobie zberu hrozna, teda september až október. Turisticky atraktívne je celkovo letné obdobie od júna do októbra.

Čo sa oplatí vidieť? Za návštevu stoja Sonoma Valley Museum of Art, Sonoma County Museum, Sonoma State Historic Park v centre Sonomy i hlavné administratívne centrum Sonoma County, mesto Santa Rosa.

 

Zdroj/autor: Mirka, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa