Raj dovolenkárov a milovníkov hazardných hier: ostrov Paradise Island na Bahamách

2013-07-10 13:05:00 |   |    | 

BAHAMY - Oblasť, ktorá sa ocitla už v mnohých filmoch a televíznych reláciách, je známa predovšetkým ako stredisko zábavy a oddychu. Známym je rezort Atlantis s aquaparkom a vodnými nádržami, ale aj kasína v štýle Las Vegas.



Paradise Island je s ostrovom New Providence a hlavným mestom Bahám - Nassau - prepojený dvoma mostmi. Raj dovolenkárov a milovníkov hazardných hier je už od roku 1959 súkromným vlastníctvom, medzi jeho majiteľov patril kedysi aj Donald Trump. Už na začiatku 60. rokov tu vznikali kasína, luxusné hotely a golfové ihriská. Hodnota ostrova sa údajne pohybuje vo výške dvoch miliárd amerických dolárov.

Ako celé súostrovie Bahamy, aj Paradise Island je charakteristický svojimi širokými, čistými a plytkými pieskovými plážami. Samozrejmosťou tu sú pláže na prenájom, preto patria Bahamy medzi obľúbené stredisko filmových hviezd. Nachádzajú sa tu hotely, ktoré patria medzi najdrahšie na svete - napríklad The Royal Towers ako súčasť rezortu Atlantis, kde jedna noc stojí okolo dvadsaťtisíc eur.

Rezort Atlantis bol vytvorený ako bájny zničený ostrov a jeho návštevník by sa v ňom mal tak aj cítiť. Medzi jeho atrakcie patrí okrem obrovského aquaparku Aquaventure aj Dig, čo sú podzemné akváriá plné žralokov, medúz a rají aj mnohých iných druhov rýb.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa