S hviezdami nad hlavou: Ubytovanie v luxusných iglu je horúcim hitom zimy

2017-12-20 12:00:00 |   |    | 

Cestovatelia čoraz častejšie vyhľadávajú netradičné možnosti ubytovania. I preto sú tak obľúbené pobyty prostredníctvom Airbnb, kde nájdete viaceré kuriózne ponuky. V Laponsku sa môžu pochváliť skutočne jedinečným hotelom. V súkromných iglu apartmánoch hosťom dávajú jedinečnú príležitosť stráviť noc pod hviezdnou oblohou.



 

Prepojenie človeka s prírodou

Hotel Levin Iglut Golden Crown sa nachádza v centre laponskej lyžiarskej oblasti Levi. Táto časť Fínska sa vyznačuje najdlhšou a najkrajšou zimnou sezónou, počas ktorej máte možnosť nielen na skvelú lyžovačku na prírodnom snehu, ale aj na pozorovanie polárnej žiary. S nápadom vytvoriť špeciálny objekt v štýle sklenených iglu prišla jedna z tunajších rodín. Hlavnou myšlienkou bolo opätovné prepojenie človeka s prírodou a pripomenutie toho, čo sa už pomaly z našich životov vytráca. Kvôli prehnanému osvetleniu vo veľkých mestách prichádzame o krásnu možnosť pozorovania hviezd či polárnej žiary. Majitelia sa teda rozhodli vytvoriť malé súkromné apartmány so sklenenými stenami, ktoré to umožnia.

 

Dedinka s iglu domčekmi

Len pol hodinu od hotela sa nachádza miestne menšie letisko, ktoré ponúka najlepšie spojenie klientov s týmto netradičným bývaním. Do Kittilä letí niekoľko medzinárodných letov týždenne, podstatne jednoduchšie je naplánovať si prestup v Helsinkách, odkiaľ tam lietajú pravidelné denné spojenia.

Levin Iglut Golden Crown poskytuje ubytovanie výsostne v súkromných apartmánoch. Hlavnú časť tvorí 24 sklenených domčekov v tvare iglu. Tie vytvárajú malú dedinku s jednou hlavnou ulicou. Keďže všetky steny sú priehľadné, hostia si môžu udržiavať svoje súkromie pomocou textilných záclon, ktoré prekryjú spodnú časť. Ďalšie poschodie okien, rovnako ako aj strecha, zostávajú odhalené. Domčeky sú postavené tak, aby každý z nich mal skvelý výhľad na prírodu a aspoň z jednej strany nesusedil s ďalším apartmánom. Ubytovanie v nich poskytujú v čase pozorovania polárnej žiary, a teda od konca augusta do konca apríla. V hlavnej sezóne od začiatku decembra stojí jedna noc 529 eur a mimo sezónu je cena o 200 eur nižšia. Táto suma sa platí za celý objekt, je jedno, či tam bude spať jeden človek alebo dvaja ľudia. V kategórii superior ponúkajú 19 iglu, do ktorých je možné pridať prístelku, za ktorú sa účtuje ďalší poplatok.

 

Prémiové ubytovanie s výhľadom na údolie

Ďalších päť iglu apartmánov je zaradených v kategórii prémium. Pre týchto hostí ponúkajú ako bonus navyše viac súkromia, pretože sú od seba vzdialenejšie a nepozerajú si so susedmi do okien. Malé domčeky vybudovali na kopci nad hlavnou časťou, aby tak mali zároveň nádherný výhľad na celé údolie a rozsvietené mesto. Rozlohou sú rovnaké ako iglu v nižšej kategórii, ale v tomto prípade ponúkajú výsostne nocľah pre dve osoby bez možnosti prístelky. Zariadenie má vyšší štandard a hostia majú niekoľko výhod navyše ako napríklad teplé papuče a župan. Podľa vlastníkov nezvyčajného hotela vyhľadávajú tieto apartmány najmä zamilované páry na svadobnej ceste. V hlavnej sezóne stojí jedna noc 660 eur, mimo sezónu je to 420 eur.

 

Posteľ prispôsobená výhľadu na hviezdy

Ubytovanie v iglu je medzi cestovateľmi veľmi populárne. Najmä v hlavnej sezóne je problematické nájsť aspoň jednu noc voľnú, preto je nutné robiť včasnú rezerváciu. Hotel ponúka v apartmánoch skvelý komfort. Na ich výstavbu použili špeciálny druh skla, ktoré sa nikdy nezahmlieva. Vďaka tomu vám za každých okolností zabezpečia skvelý výhľad. Ďalším bonusom je špeciálna posteľ, ktorá sa dá elektronicky ovládať. Vďaka tomu si môžete vždy zvoliť správnu polohu na to, aby sa vám z nej dobre pozeralo na okolie. Každé iglu má vlastnú kúpeľňu, toaletu a malú kuchynku s mikrovlnnou rúrou a kávovarom. Nechýbajú ani výdobytky novej doby ako rádio a wifi pripojenie. V izbách nenájdete televíziu, aby ste si počas dovolenky skutočne oddýchli a naozaj sa venovali len krásnej prírode okolo vás.

 

Reštaurácia s netradičným menu

Centrálnym bodom komplexu, ktorý ponúka ešte aj jednu možnosť ubytovania pre menšie skupiny v luxusnej chate na samote, je recepcia s reštauráciou. Aj jej steny sú postavené zo skla, aby tak ponúkali výhľad na celé okolie. V interiéri dominuje striedmy škandinávsky štýl s čistými líniami. Hostia si tam každé ráno môžu vychutnať raňajky, ktoré majú započítané v cene. Najkrajším zážitkom je večera podávaná v luxusnom štýle modernej gastronómie. Na výber máte z klasického alebo degustačného menu. Reštaurácia sa špecializuje na domácu kuchyňu, vďaka čomu môžete ochutnať niekoľko kulinárskych kuriozít. Medzi nimi kraľujú pokrmy zo sobieho mäsa, ktoré sa tešia veľkej obľube.

 

Husky safari, lyžovačka a iné zimné radovánky

Levin Iglut Golden Crown ponúka tiež zaujímavé vyplnenie voľného času. Prioritnou zábavkou je lyžovanie v tunajšom stredisku aj s doplnkovými aktivitami. Priamo z hotela organizujú na snežniciach a tunajšou exkluzivitou je husky safari. Na špeciálne upravených saniach sa povozíte v záprahu ťahanom týmito psíkmi. Využiť môžete aj jazdu na snežných skútroch a pokiaľ máte záujem o trochu relaxu, hotel vám vybaví wellness služby v centre blízkeho mesta.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Levin Iglut - Golden Crown & Restaurant Aurora Sky

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa