V Zürichu, meste s najvyššou životnou úrovňou, sa žije výnimočne

2012-07-02 10:00:00 |   |    | 

ŠVAJČIARSKO - Toto švajčiarske mesto patrí k jedným z najdôležitejších ekonomických centier v Európe, ktoré ponúka vysokú životnú úroveň, vynikajúci systém verejnej dopravy a takisto kvalitné vzdelávanie. A nielen vďaka spomínaným podmienkam má Zürich niekoľkokrát po sebe atribút mesta s najvyššou životnou úrovňou.



Krása mesta vďaka zákonom?

Zürich poskytuje svojim obyvateľom vysokú kvalitu bývania, množstvo možností na spoločenské vyžitie, kvalitné vzdelávanie a vysokú mieru bezpečnosti. Miestne orgány zabezpečujú jasné oddelenie medzi mestskou a rekreačnou oblasťou, v ktorej sa nachádza mnoho chránených prírodných rezervácií.

Každého návštevníka tohto mesta poteší pohľad na Alpy, čistú prírodu a vzduch. Avšak všetky tieto podmienky sú výsledkom veľmi prísnych zákonov upravujúcich znečisťovanie ovzdušia, ktoré sa uplatňujú v celom štáte už od roku 1986.

 

Najvyššia kvalita života ohodnotená sedemkrát po sebe

Od roku 2001 až po 2008 bola Zürichu priznaná top priečka ako mestu s najvyššou životnou úrovňou. Nasledujúce roky 2009 až 2011 bol ohodnotený ako druhý hneď po Viedni. V tejto ankete sa hodnotilo 320 miest na základe 39 rôznych kritérií ako sú napríklad voľný čas, odpočinok, bezpečnosť, čistota, politická stabilita a iné. Návštevníci mesta oceňujú najmä ohromujúcu gastronomickú kultúru a jej rozmanitosť a rovnako aj nespočetné možnosti pre vyžitie a rekreáciu pre všetky zmysly.

 

Čo ponúka Zürich?

Mesto umožňuje vidieť a zažiť pobyt pri vode s výhľadom na zasnežené Alpy, jedinečnú kombináciu dobrodružstva, prírody a kultúry. História v tomto meste dýcha vďaka pamiatkam ako sú katedrála Fraumünster a Grossmünster, historické námestia, ulice a kostoly, promenáda Lakeside Promenade charakteristická svojimi trávnatými plochami parku pozdĺž brehu jazera ponúka mnoho atrakcií počas letných mesiacov, je to obľúbené miesto stretávania korčuliarov, dovolenkárov, predajcov klenotov a pouličných umelcov.

Bohatou kultúrou disponuje mesto vďaka viac ako 50 múzeám a stovke galérií a takisto aj významnou inštitúciou ako je Opera (Zürcher Opernhaus) a Tonhalle orchester. Ak budete mať možnosť navštíviť Zürich, neváhajte, toto mesto vám ponúkne, na čo si len spomeniete: turistiku v zasnežených Alpách, letnú zábavu pri vode, atrakcie, kultúrne podujatia...

 

Zdroj/autor: usatoday.com, zuerich.com, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.1/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa