Nice – luxus, ktorý si môžete dovoliť aj za rozumné peniaze

2015-08-03 08:00:00 |   |    | 

Francúzske Nice patrí medzi najkrajšie prímorské lokality na svete. To si však so sebou nesie aj daň v podobe vyšších cien. Stačí však trošku premýšľať a hľadať na internete a hneď si môžete užiť i toto luxusné prostredie za rozumné ceny. Nádherné nie je len samotné Nice, ale aj jeho okolie. Na skok to máte i do Monaka, ktoré si takto môžete prejsť aspoň v úlohe turistov.



 

Ubytovanie i do 20 eur

Ak chcete absolvovať priamy let do Nice, tak by ste v tom prípade mali lietať z Viedne. Odtiaľ fungujú pravidelné linky, ktoré prevádzkujú nízkonákladové spoločnosti. Vďaka tomu si môžete pri včasnom objednaní nájsť spiatočný let i do 100 eur. Toto cestovanie je príjemnejšie ako dlhý presun autobusom, navyše takto máte na celodenný program dosah iba vy a sami si uspôsobíte, kde chcete ísť. Za rozumnú cenu sa dá nájsť i ubytovanie. Opäť platí pravidlo, aby ste objednávali včas. Hostely a menšie hotelíky, ktoré nesídlia priamo pri mori, majú dvojposteľové izby aj okolo 20 eur na noc za osobu. S čím však musíte rátať, sú drahšie služby ako napríklad jedlo v reštauráciách.

 

Historické centrum

Podľa niektorých turistov to ani nie je centrum, ale malý chaos. Pôvodne tam bola totiž len malá rybárska dedinka s neusporiadanými ulicami. Keď sa začalo mesto pomaly rozrastať, tak nové časti boli vybudované v rovnako neusporiadanom rozložení. Ak máte však v sebe kúsok romantika, práve táto nesúrodosť vám bude imponovať. Jednotlivé uličky sú veľmi príjemné a pôsobia nostalgicky. Majú krásnu atmosféru blízkeho mora a práve tam môžete preskúmať skryté kúty, do ktorých sa nechce lenivým dovolenkárom.

 

Slávna Promenade des Anglais

Najznámejšia promenáda, ktorá sa tiahne popri pobreží, má pomenovanie Promenade des Anglais. Jej tvorcami sú anglickí stavitelia, ktorí takto chceli zlepšiť prístup turistov z tejto krajiny a zároveň im poskytnúť miesto, kde by mohli tráviť príjemné popoludnie pri mori. Vďaka tomu vzniklo jedno z najcharakteristickejších miest v Nice. Pri ňom sa nachádza aj známy hotel Negresco, v ktorom ako keby ste sa presunuli v čase. Vyhraďte si pre túto promenádu viac času a príďte sa tam pozrieť nielen počas dňa a pri západe slnka, ale aj po zotmení. Vždy so sebou prinesie úžasnú atmosféru, ktorú je nutné okúsiť na vlastnej koži.

 

Trhy so všetkými chuťovkami

Cours Saleya sa každé ráno premení na veľmi živé a rušné miesto. Túto atmosféru by ste si istotne nemali nechať ujsť. Pretože každú krajinu môžete lepšie spoznať aj prostredníctvom jej trhoviska. Tam sa dozviete viac o jej chutiach, vlastnostiach, ľuďoch a nachytáte najviac z tunajšej atmosféry. Cours Saleya ponúka to najlepšie ovocie a zeleninu z okolia. Taktiež si tam môžete kúpiť čerstvé ryby, morské plody a mäso od súkromných mäsiarov. Stále charakteristickým znamením sú aj kvety. Kedysi sa v Nice konali iba čisto kvetné trhy, od tejto tradície sa upustilo. Po dobrých nákupoch nezabudnite ísť na tradičné raňajky v podobe kávy a croissantov.

 

Rusko uprostred Francúzska

Paradoxne najnavštevovanejšia pamiatka Nice nemá nič spoločné s francúzskou kultúrou. Je ňou totiž ortodoxná katedrála, ktorú tam dali vystavať pred prvou svetovou vojnou ruskí obyvatelia, ktorí si tak chceli pripomenúť kúsok domoviny. Katedrála je kvôli rekonštrukcii často zavretá. No za zmienku stojí i jej exteriér, ktorý je nečakanou dominantou mesta a podľa hodnotení je najkrajšou ruskou katedrálou mimo túto krajinu.

 

Zámocký vrch s krásnym výhľadom

V minulosti sa tam nachádzal stredoveký ochranný hrad. Ten však rokmi chátral a zostali z neho už iba ruiny. Napriek tomu stále láka mnoho turistov. Prvým dôvodom je úžasný výhľad, ktorý ponúka na celé Nice a okolie. Na kopec vedie niekoľko schodov, tie však môžete zvládnuť aj pokojnejším tempom a dopriať si tak poobedňajšiu vychádzku. Zaujímavá je i samotná zrúcanina, ktorú si takto môžete pokojne poobzerať a predstaviť si, ako to tam vyzeralo v minulosti. No a treťou zaujímavosťou je vodopád. Vybudovali ho na časti ruín a vymysleli tak fantastickú atrakciu pre dovolenkárov, ale aj príjemné miesto oddychu pre domácich.

 

Jedno očko na celebrity

Popri skúmaní pamiatok a krásnej prírody majte vždy oči na pozore. V Nice a okolí má totiž svoj druhý domov mnoho celebrít. A pokiaľ tam nebývajú, doprajú si tam často aspoň dovolenku. Nie je preto výnimkou stretnúť tam niekoho známeho. Ak preto patríte medzi lovcov známych tvárí, bez fotky so známym človekom odtiaľ istotne neodídete.

 

Blízko je i Monako

Z Nice máte pravdaže na výber z množstva výletov v okolí. Veľmi príjemné a charizmatické je Eze, ktoré má zároveň z časti aj piesočné pláže a preto je veľmi obľúbené na dovolenkovanie. Navyše má úžasnú atmosféru a nezabudnuteľnú prírodu. Výletom z iného súdka je návšteva blízkeho Monaka, výkladnej skrine luxusu. Aspoň z časti si tak môžete pozrieť život boháčov a ako vyzerá ukážka dokonalosti.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa