Naplánujte romantický výlet do Benátok a potešte svoju polovičku

2015-10-17 07:00:00 |   |    | 

„Benátky sú miestom, kde je lepšie prísť s partnerom ako si tam nejakého nájsť.“ Okoreňte si svoj vzťah a prežite jesenný víkend so svojím vyvoleným v meste lásky. Benátky patria k najromantickejším mestám Európy a bez pochýb aj sveta. Kanále, jedlo, architektúra, gondoly... Jedinečnosť a nenapodobiteľnosť Benátok poskytuje najúžasnejšie možnosti na prejavy lásky, romantické víkendy či prázdniny, ako aj svadobné obrady.



 

Romantika pre dvoch mimo turistických preplnených miest

 

Ak si chcete užiť čo najviac spoločných chvíľ, tak si naplánujte svoj výlet mimo sezóny a tiež a snažte vyhnúť prehliadke hlavných pamiatok mesta. V Benátkach nájdete mnoho tichých, no zároveň malebných kanálov a uličiek, kde sa môžete prechádzať so svojím vyvoleným. Jednou z možností je aj plavba miestnym lodným taxíkom na ostrov San Giorgio. Z miestnej zvonice je nádherný výhľad, pri ktorom sa vám rozbúši srdce. Výťah na vežu stojí 3 eurá. Pri peknom dni si nenechajte ujsť príležitosť a relaxujte popri kanály Giudecca, ktorý je širší a ponúka viac ako kanál Grande. Kanále a úzke uličky sa v oblasti Dorsoduro stávajú ako keby samostatnou dedinkou - je to ideálne miesto na romantickú prechádzku a nákup darčekov vo forme benátskeho skla či masky na pamiatku a zvečnenie svojej lásky. Ak predsa len zatúžite spoznať aj hlavné skvosty Benátok ako námestie Sv. Marka, tak si to sem namierte v noci. Nestretnete tu turistov, ani holubov a môžete si vychutnať toto miesto zaliate svetlom z pouličných lámp. Jedinečná architektúra vrhajúca tiene a vzory s trblietajúcou sa vodou v lagúne v pozadí pôsobí neuveriteľne upokojujúco.

Prekvapte svojho partnera a kúpte lístky na predstavenie Ineterpreti Veneziani. Skupina muzikantov predstavuje svojím fanúšikom barokovú hudbu od roku 1987 vrátane množstva skladieb od Vivaldiho.

 

Gondola pre dvoch

 

Nenechajte si ujsť prehliadku nádherných pamiatok Benátok romantickou plavbou na gondole. Tradične oblečený gondoliér spievajúci serenádu pridáva na zážitku. Čo tak sa vybrať pri západe slnka a spraviť si piknik s vychladeným Proseccom? Jazda na gondole nie je lacná záležitosť, bude vás to stáť približne 80 eur na 40 minút plavby. Vyberte si plavbu po kanáloch, ktoré sa vám budú najviac páčiť, nakoľko za 40 minút neuvidíte všetko z Benátok. Najlepšie bude, ak si to necháte na posledný deň pobytu, kedy už budete mať ako takú predstavu, čo si vybrať.

 

Západ slnka – niet nad väčšiu romantiku

 

Po zlatej žiare v popoludňajších hodinách sa obloha nad Benátkami mení pri západe slnka na nádhernú rúžovú. Ak si to presne načasujete, tak môžete zažiť nádherné západy slnka z lagúny na brehu Venice Giardini alebo z parku v Sant´Elena. Rúžová obloha za slávnou panorámou Benátok robí krásnu kulisu pre zvláštny okamih. V meste lásky môžete zažiť viac nádherných výhľadov na oblohu zapadajúceho slnka, a to napríklad z oboch strán kanálu Giudecca: od pobrežia Zattere v Dorsoduro a od nábrežia ostrova Giudecca.

 

Ponte dell'Accademia

 

Greg Wise požiadal o ruku herečku Emmu Thompson na moste Accademia. Tento drevený most cez kanál Grande je stále plný turistov, no ponúka jedni z najlepších výhľadov Benátok. Romantickú atmosféru na moste dopĺňajú obchodíky plné nádherných suvenírov. Naplánujte si sem prechádzku so svoju polovičkou v nočných hodinách, kedy sa osvetlenie pamiatok odráža na vodnej hladine a vy nemusíte bojovať o miestečko na fotografovanie s ostatnými turistami.

 

Láska ide cez žalúdok

 

Reštaurácie v Taliansku sú obyčajne preplnené a môže sa stať, že niekto iný sa bude s vami deliť o lavičku či stôl. Takže obed v reštaurácii nemusí byť práve romantický. Napriek tomu tu nájdete reštaurácie, ktoré majú dostatok miesta a mnoho z nich ponúka stoly na terasách počas leta. Obyčajne sa oplatí si zarezervovať miesto dopredu, a to hlavne cez víkendy. Je len na vás či si vyberiete malú terasu nad hladinou mora alebo takú, ktorá sa nachádza na námestí sv. Marka medzi davmi turistov. Tou najromantickejšou reštauráciou však nebude tá podľa odporúčaní iných, ale tá, ktorú spoločne objavíte náhodou pri vandrovaní uličkami a kanálmi Benátok.

Zdroj: swide.com, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa