Sto najlepších vín je v pezinskej zámockej pivnici

2006-10-27 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Atraktívne priestory v pivniciach Pezinského zámku ponúka Národný salón vín všetkým milovníkom najlepšieho slovenského vína. Okrem dobových expozícií vinárskych vinohradníckych tradícií na Slovensku poskytuje výnimočné degustačné priestory, v ktorých návštevníci môžu ochutnať kolekciu 100 najlepších vín z domácej produkcie.



Všetky prešli v Limbachu tohtoročným sitom výberu z 5000 vybraných vzoriek z celého Slovenska, ktoré získali najvyššie ocenenia na 14 regionálnych výstavách. Predajnú zbierku vín ocenia nielen odborníci, ale predovšetkým široká verejnosť.

Obsahuje 26 vín suchých bielych, 19 bielych polosuchých, dve ružové vína, 43 červených suchých vín, jedno červené sladké, sedem tokajských a dve šumivé vína. Základný degustačný balík, v ktorom môže návštevník počas jeden a pol hodiny ochutnať všetky vzorky stojí len 490 Sk, pričom niektoré 0,75 l fľaše sa na trhu predávajú až do 1000 Sk. K dispozícii sú aj someliéri, ktorí k vínam ponúkajú odborný výklad.

Ako dodal prezident Zväzu výrobcov hrozna a vína na Slovensku Ľubomír Vitek, projekt za takmer osem miliónov korún sa podarilo realizovať vďaka fondom z Európskej únie. Pre verejnosť Národný salón vín sprístupnia 3. novembra. Bude otvorený celoročne od utorka do nedele v čase od 11.00 do 18.00 h.

     
Zdroj/autor: tasr


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa