Skalný labyrint Madagaskaru: rozprávkové miesto Zeme

2013-02-20 14:30:00 |   |    | 

MADAGASKAR - Skalný labyrint je domovom rôznych živočíchov, ktoré žijú iba v tejto časti sveta. Neobyčajný prírodný útvar ostrova, ktorý poznáte aj vďaka známej rozprávke od režiséra Erica Darnella „MADAGASKAR“.



Skalný labyrint sa nachádza priamo na ostrove Madagaskar v regióne Malaka. Ostrov je domovom najrôznejšej fauny a flóry. Vzhľadom na to, že je toto miesto veľmi ťažko prechodné a teda aj ťažko preskúmateľné, mnoho druhov živočíchov tejto časti sveta nepoznáme. Deväťdesiat percent živočíchov žijúcich na Madagaskare nežije nikde inde na svete.

Skaly sú tvorené vápencom a majú ostrý tvar. Špice skál boli vytvorené z pórovitého vápenca, ktorý bol vytvarovaný silným dažďom, ktorý je pre Madagaskar tak typický. Jednotlivé kaňony sú vysoké aj 120 metrov.

Kamene vedia vstrebať teplotu až 35 °C, čo vytvorilo veľmi priaznivé podmienky pre existenciu exotickej fauny a flóry. V dôsledku vysokých teplôt a drsných podmienok je existencia živočíchov v tejto oblasti veľmi náročná a obmedzená. Madagaskar je domovom tridsiatich rozličných druhov lemurov.

Ak sa nájdu odvážlivci, ktorí by chceli navštíviť toto zaujímavé miesto, odporúča sa iba so vstupom skúseného sprievodcu. Predstavuje výzvu pre tých, ktorí chcú vyskúšať svoje schopnosti v lezení a v adrenalínovej turistike. Labyrint je otvorený iba počas obdobia sucha a to od apríla do novembra.

Labyrint navštívi ročne viac ako sedemsto tisíc turistov a je zapísaný na Zoznam svetového dedičstva UNESCO.

 

Zdroj/autor: Eli, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa