La Isla de las Munecas: ostrov plný hrôzostrašných bábik v Mexiku

2013-07-30 17:40:00 |   |    | 

MEXIKO - Ostrov v španielčine známy ako „La Isla de las Munecas" sa nachádza južne od Mexico City. Uprostred tichých mokradí a pôvodnej vegetácie sa tu nachádza tisíce bábik. Je snáď najstrašidelnejšou atrakciou celého Mexika. Prečo sa stal tento ostrov miestom plným záhad a povier?



Na prvé počutie môže názov „Ostrov bábik“ vzbudzovať dojem krásneho miestečka, no realita je úplne iná. Miestna legenda tvrdí, že v roku 1920 sa tu hrali tri malé dievčatá. Na ostrove je vybudovaný kanál a pri neopatrnej hre sa jedna z dievčat nešťastne pošmykla a zomrela. Domáci obyvatelia tvrdia, že duch malej dievčiny nechce z tohto miesta odísť. V roku 1950 sa týmito vodami plavil pustovník Don Julian Santana, ktorý sa vzdal bežného života a blízkosti ľudí. Podľa jeho slov sa mu duch malého dievčatka zjavil a vysvetlil mu, čo sa v ten osudný deň stalo.

Don Julian Santana sa po tomto zážitku rozhodol  ostať žiť na ostrove a na pamiatku dievčatka sem po celé roky umiestňoval bábiky. Vraj počul hlasy, mal videnia a celý svoj život cítil prítomnosť malej dievčiny. Neskôr v roku 2001 pozval Don Julian Santana svojho synovca Anastasia chytať  ryby. V tom čase počul volanie dievčatka od miestneho kanála. Zamieril tam, kde pred rokmi dievča zomrelo. Kým synovec zistil, že sa strýko dlhý čas nevracia, bolo už neskoro. Strýko zomrel na tom istom mieste.

Po jeho smrti tu synovec Anastasio ostal žiť. Umiestňuje tu bábiky, stavia malé svätyne a vytvára cintorín týchto detských hračiek. Končatiny sa ticho hojdajú v miernom vetre a hlavy oddelené od tela vytvárajú miesto nesmierneho zdesenia. Po západe slnka sem zvyknú mieriť turisti, ktorí vyhľadávajú adrenalín.

Dokonca aj fauna a flóra prijala tieto umelé bábiky. Stávajú sa domovom rastlín a exotických pavúkov. Ostrov je čoraz populárnejší a okrem turistov sem merajú cestu aj veštci, jasnovidci a vizionári.

 

Zdroj/autor: Andrea Veliká, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.1/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa