Pozrite sa do miest, kam chodia ženy so ženami a muži s mužmi

2014-02-27 11:25:00 |   |    | 

Na gay bary sme si zvykli, ale gay dovolenka je stále tak trochu tabu. Ako vyzerá „gay friendly“ hotel? Kde sa dajú také nájsť? A chodia tam i rodiny s deťmi? Pozrite sa s nami do miest, kde je jedno, s kým sa človek vodí po pláži za ruku - objavíme exotický Maurícius, thajské wellness strediská alebo „gay friendly“ luxusné lode!



„Gay friendly“ destinácie sa pomaly, ale isto stávajú módnym hitom sezóny. Zájazdy do „gay friendly“ hotelov sa vyznačujú extrémnou diskrétnosťou, vysokým štandardom a hlavne tolerantným prístupom. Kam ísť? Pozrite sa na náš výber tých najlepších „gay friendly“ destinácií!

 

Európske leto: Mykonos - ostrov zamilovaných

Grécky ostrov Mykonos je jednou z najznámejších gay lokalít na svete. Jeho azúrové more a biele pláže z neho robia dokonalý raj, ktorý je ďaleko od každodenného zhonu a stresu. Už viac než 40 rokov sa tu schádzajú gayovia a lesbičky z celého sveta - láka ich množstvo nudistických pláží, divoký nočný život a hlavne možnosť zoznámiť sa s niekým novým. Európa je gay friendly destináciami priamo posiata - medzi tie najlepšie sa okrem gréckych ostrovov Mykonos, Lesbos a Santorini zaradila Malta, Sicília, Malorka alebo Ibiza.

 

  • Gay friendly metropoly

Chcete s vaším partnerom objavovať krásy veľkomiest? Starostlivo vyberajte - existujú miesta, kde sa na vás budú pohľady všetkých lepiť ako kliešte, niekde zas dokonale zapadnete do davu. Aké sú „gay friendly“ metropoly? Amsterdam, Barcelona, Brusel, Lisabon, Londýn, Madrid, Paríž, Štokholm, Kapské mesto, New Orleans, New York, San Francisco, Sydney a Tel Aviv.

 

Plavby luxusnou loďou: potápanie v Červenom mori

Niečo úplne iné na vás čaká počas plavby loďou - k dispozícii je niekoľko zaujímavých okruhov - môžete sa vydať napríklad loďou z Los Angeles do Mexika alebo za potápaním do Červeného mora - všetko samozrejme v „gay friendly“ lodiach. Na nich je prítomný personál, inštruktori potápania, ale i animátori, starajúci sa o nikdy nekončiacu zábavu. „Ako marketingový ťah je predaj „gay friendly“ zájazdov skvelý nápad - bolo len otázkou času, kedy sa o túto dobre zarábajúcu minoritu niekto začne zaujímať,“ vraví čašník z „gay friendly“ lode.

 

Žhavá exotika: Maurícius - idyla uprostred oceánu

Ak túžite vycestovať niekam naozaj ďaleko, „gay friendly“ letoviská nájdete i v exotických krajinách, akými sú Kuba, Keňa, Thajsko alebo Dominikánska republika. Uniknúť všetkým zvedavým pohľadom sa vám však podarí jedine na Mauríciu. Tento ostrov patrí medzi tie drahšie varianty dovolenky, ale výmenou za tučnú sumu získate nielen biele koralové pláže, ale i divokú džungľu, neskutočnú prírodu a prvotriedne súkromie.

 

Wellness dovolenka: nechajte sa rozmaznať vo dvojici!

So všetkými možnými wellness balíčkami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece - nie je preto divu, že medzi nimi nájdete i wellness pobyty pre komunitu gayov a lesbičiek. Ide väčšinou o veľmi kvalitné strediská v exotických krajinách, kde sa úchvatná príroda a pláže snúbia s dokonalým zázemím a prvotriednou relaxáciou. Wellness pobyt si preto môžete dopriať trebárs na zmienenom Mauríciu, na Bali, v Thajsku alebo v Mexiku.

 

Ako vyzerá „gay friendly“ hotel?

Keď sa povie „gay friendly“ hotel, mnoho ľudí si predstavia podniky podobné gay klubom. Je to však úplne inak. „Označenie „gay friendly“ môže mať úplne každý hotel - vypovedá to len o tom, že sa tu k vám nebudú chovať s dešpektom,“ hovorí zamestnanec jedného hotelu v Barcelone.

Práve v tomto meste ale nájdete i úplne iný typ hotelov - označujú sa ako „men only“ a sem už sa s rodinkou nedostanete - majú sem prístup len muži. Podobné hotely existujú i pre lesbičky, často uvidíte tiež spojenie „gay only“ hotely - tie sú určené pre všetky homosexuálne páry.

 

Reklamný odkaz

Top „gay friendly“ lokality

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky zájazdov do „gay friendly“ destinácií:

 

  • Mykonos - ostrov zamilovaných: Odíďte na grécky ostrov, kde sa stretáva početná komunita gayov a lesbičiek. Zabudnite na povýšené pohľady a nepríjemný personál - na ostrove Mykonos si užijete dovolenku po svojom!
  • Plavba gay loďou do Mexika: Vyplávajte zo slávneho Los Angeles a na palube prvotriednej gay lode sa vydajte do karibských rajov, akými sú pulzujúce Cabo alebo potápačmi milované Puerto Vallarta v Mexiku.
  • Luxusný wellness v Thajsku: Odpočiňte si vo dvojici v luxusnom wellness stredisku Chedi Hotel Phuket priamo nad piesočnou plážou. Azúrové Andamanské more vám bude omývať členky a šikovná Thajčanka masírovať chrbát!

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, Tomáš Cikán, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.1/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa