TOP 8 najkrajších ľadových ihrísk sveta. To vo Viedni môžete navštíviť aj vy

2014-12-10 12:00:00 |   |    | 

Máte radi zimu, keď mrzne tak, že vám môže nos odpadnúť? Cítite ako sa vám ľadový vzduch dostáva do pľúc a priam páli? V takomto prípade je nutné sa zahriať a obľúbenou zimnou zábavkou je korčuľovanie na ľade. Hoci to najlepšie je, ak sa môžete preháňať na prázdnom zľadovatenom jazere niekde mimo civilizácie, aj známe klziská a jazerá sú populárne. Ktorú sú tie najlepšie a najznámejšie na svete?



 

Kanál Rideau v Ottawe

 

Kanada je povestná svojimi zimnými športmi. Vďaka zemepisnej polohe sa tu darí takmer všetkým. Ľudia jednoducho radi chodia von a zabávajú sa aj v chladnom počasí. Kanál je známy ako najväčšia ľadová plocha na svete. Určený je pre verejnosť a vo februári sa tu konajú aj festivaly a zábavy na ľade.

 

Somerset House v Londýne

 

Už je tomu mnoho rokov čo londýnska Temža nezamŕza a tak ani milovníci zimných športov nemajú možnosť sa na nej vyblázniť. Našťastie sa neďaleko ponúka nová možnosť. Pred umeleckým centrom Somerset House sa každoročne stavia ľadové ihrisko, ktoré je vždy plné zabávajúcich sa ľudí.

 

Národná umelecká galéria vo Washingtone D.C.

 

Tu návštevníci spoja kultúru spolu so športom. Po tom ako si prezrú dôležité kultúrnehistorické pamiatky Spojených štátov amerických, sa môžu vyblázniť na ľadovej ploche, ktorá sa nachádza v blízkosti tejto galérie. Posilnení horúcou čokoládou, alebo čajom sa môžete uvoľniť a užiť si skvelý aktívny deň.

 

L’Hôtel de Ville v Paríži

 

Pred starou budovou radnice z 19. storočia sa každoročne objavuje ľadové ihrisko. Má rozlohu vyše 1300 metrov štvorcových a pravidelne teší veľkých i malých. Vstup je zdarma a kto nemá korčule, môže si ich za malý poplatok požičať.

 

Zócalo v Mexiko City

 

Aj v tejto horúcej krajine si nadšení korčuliari môžu vychutnať zimné radovánky. V decembri a v januári sa námestie v hlavnom meste zmení na obrovskú ľadovú plochu, plnú nadšených Mexičanov.

 

Jazero Tjörnin v Reykjavíku

 

Naopak zamrznuté jazero uprostred najsevernejšieho hlavého mesta nie je ničím prekvapivým. Po zimnom šantení si domáci aj turisti môžu oddýchnuť v neďalekých termálnych kúpeľoch, čím potvrdia že Island je krajinou ohňa aj ľadu, naraz.

 

Wiener Eistraum vo Viedni

 

Aj naši susedia majú svetoznáme klzisko. Otvorené bude koncom januáraparku pred mestskou radnicou Rathaus. Vďaka očarujúcim svetlám sa tu človek cíti ako v rozprávke. Aj architektúra okolitých budov dodáva zážitku nový rozmer. Za vstup sa tu platí 6,5 eur za dospelú osobu.

 

Ihrisko Trump v New Yorku

 

Vo Veľkom jablku je nespočet možností, kde si korčuliari môžu vylepšovať svoje schopnosti. Známa je napríklad ľadová plocha pred Rockefellerovým centrum, ale aj ľadové ihrisko The Trump Rink, ktoré sa nachádza v zelenej oáze mesta, Central Parku. Otvorené býva od novembra a za vstup sa platí okolo 12 dolárov.

Zdroj/autor: travel.nationalgeographic.com, readersdigest.ca, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa