Našich čitateľov láka Maďarsko, nudizmus aj superpriehrada. To najlepšie za rok 2014

2014-12-25 12:00:00 |   |    | 

Je čas zrekapitulovať si, s čím sme tento rok prišli a čo sa vám, našim čitateľom najviac páčilo. Vyberáme 10 článkov, ktoré vás natoľko ohúrili, že ste ich zdieľali, posúvali ďalej, alebo ste o nich hovorili kamarátom. Je pre nás cťou, že ste sa behom roka mohli u nás dozvedieť mnoho informácií, ale sa aj inšpirovať na vaše cesty. Ktoré články boli pre vás najzaujímavejšie? Tu máme víťazov:



 

10.  Najšialenejšie skrášľovacie rituály planéty: Žirafie ženy i lámanie nôh v Číne  

 

kráse sa už písalo veľa a ani Dromedár na ňu nepozabudol. V tomto článku sme sa ale zamerali na tú nepríjemnejšiu stránku krásy. Hrozivé procedúry a niekedy až násilné činy sú výsledkom snahy o čo najkrajší vzhľad. Pamätáte sa?

 

9. 10 najškaredších miest planéty

 

Asi častejšie sa píše o tom peknom. O tom čo sa oplatí vidieť, ale niekedy stojí za to vedieť, kam by sme radšej ani nemali ísť. V tomto zozname sme objavili mestá, ktoré za návštevu zrejme nestoja. Sú plné áut, špinavé, hlučné a podobne. Treba len vyskúšať, alebo radšej ani nie?

 

8. 18 najpodivnejších bazénov sveta 1/ 2

 

V týchto dvoch článkoch sme si preopakovali, ako pekné bazény môžu byť. Sú obrovské, malé, okrúhle, netradičné, jednoducho z každého rožka troška. Po celom svete je množstvo podivuhodných bazénov, ktoré okrem osvieženia ponúkajú aj vizuálny zážitok.

 

7. 6 nádherných a bizarných mostov sveta 

 

Mosty spájajú, a tak sme sa pozreli ktoré miesta sú prepojené naozaj netradičnými kúskami. Možno by sa dalo povedať, že vždy ide len o kus oblého materiálu, ale v skutočnosti ide o diela veľkého umu. Stavby podobných tvarov a rozmerov vyžadujú znalosti, skúsenosti a istotu. Tieto v sebe okrem spomínaných prvkov prepojili aj kus umeleckého ducha.

 

6. Na dovolenku len za 6 hodín. Vyberte sa do chorvátskej Lanterny 

 

V lete nám nechýbala chuť ísť sa pozrieť k moru. Samozrejme že najobľúbenejšou destináciou bolo práve Chorvátsko. Je blízko, je známe a jednoducho je ako keby naše. V článku sme sa dozvedeli ako sa len za 6 hodín dostať na dovolenku, ktorá vám spríjemní celé leto. Pamätáte si ešte vašu dovolenku? Použili ste naše tipy?

 

5. OKO morskej obludy alebo Najväčšia morská diera sveta 

 

V tomto článku sme sa pozreli na zúbok morskej oblude. Hoci nehovoríme o žiadnej skutočnej príšere, z diaľky sa tento prírodný úkaz tak môže javiť. Závrty sú pomerne bežné, ale tak pekný a obrovský je unikátom. V Belize sa o tom presvedčili už mnohí a pomocou nášho článku aj vy. Spomínate si na to, čo to vlastne závrt znamená?

 

4. Hooverova „superpriehrada“: Jej 220 metrov vysoká hrádza tuhne už 80 rokov

 

Že je človek zázrakom prírody vieme a vieme aj to, že je schopný úžasných vecí. Je tomu tak aj pri priehrade, ktorá sa postarala o jeden z najväčších počinov na svete. V článku o Hooverovej priehrade sme sa dozvedeli, ako prebiehali práce a aký mala vplyv stavba mohutného monštra na obyčajných Američanov. Viete, že tisícky z nich prácou tu zachránili svoje rodiny?

 

3. Sedem neuveriteľných miest, o ktorých ste možno nepočuli

 

Na svete je obrovské množstvo zaujímavých miest a stačí ich len objaviť. To však býva v mnohých prípadoch problém. Ako máme vedieť, kde je ktorá maličkosť? Našťastie tu máme Dromedára, ktorý úporne pracuje na tom, aby vám prinášal informácie o zaujímavých miestach priamo k vám. Tak o ktorých z týchto miest ste ešte nepočuli?

 

2. Nudistická pláž je nuda, skúste nudistický hotel alebo rovno ostrov 

 

Nahota zrejme predáva aj v turizme. Tí z nás, ktorí uprednostňujú slobodu a voľnosť by sa určite radi v lete vybrali na niektorú z európskych nudistických pláží. Ale čo ak im len pláž nestačí? Jednoducho to chce celý nudistický ostrov. Kde ho nájdete? Kde budete mať pokoj od „obkukávačov“? No predsa tu.

 

1. Kúpanie v jaskyni Miskolc – Tapolca 

 

Tohtoročnou jednotkou sa jednoznačne stal článok o maďarskej jaskyni Miskolc – Tapolca, ktorý si spomedzi vás prečítalo najväčšie množstvo ľudí. Bude to zrejme tým, že dobrý nápadov nie je nikdy dosť. Keď hľadáme tip na víkend, dobrá rada sa hodí. Tak tomu bolo aj pri tomto článku a veríme, že mnohí z vás tam aj zamierili. Čo je teda na tej jaskyni také výnimočné?

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa