TOP 8 destinácií, kde za málo peňazí dostanete perfektné služby

2015-01-04 09:00:00 |   |    | 

Lonely Planet i tentoraz pripravil pre vášnivých cestovateľov zoznam krajín, ktoré by ste mali určite navštíviť počas budúceho roka. Týchto osem destinácií navyše spája jeden pre turistov veľmi lákavý fakt. Dovolenka v týchto miestach je cenovo výhodná a za málo peňazí tam dostanete výbornú protihodnotu. Zatiaľ čo by ste si za tieto úspory inak mohli dovoliť týždeň v luxusnom hoteli, v týchto krajinách môžete pokojne pobudnúť takmer mesiac.



 

1. Tunisko

 

Za zníženie cien v tejto destinácii môže nestabilná politická situácia. Napriek tomu pracovníci v turistickom priemysle pozývajú stále nových turistov a ubezpečujú ich, že v dovolenkových rezortoch panuje napriek tomu pokojná atmosféra. Cestovné kancelárie Tunisko stále nestiahli zo svojich ponúk a cestovatelia sa na dovolenku v ich krajine nesťažujú. Mali by ste si však istotne vyberať z ponuky cestovných kancelárií a necestovať po krajine na vlastnú päsť. Napriek tomu, že sa tam nachádza toľko prírodných krás a pamiatok, vychutnajte si ich kvôli bezpečiu prostredníctvom fakultatívnych výletov.

 

2. Južná Afrika

 

Ideálne miesto, ak chcete spoznať kúsok divočiny, úžasnú prírodu a exotické zvieratá v reálnom prostredí. Toto je pre vás skvelá dovolenková možnosť. Na rozdiel od iných afrických krajín je predsa len Južná Afrika lepšie zabezpečená a v pomere k ostatným štátom vám tam poskytnú i lepšie služby. Dávajte si však pozor, pretože cudzincov tam ľahko môžu zneužiť a účtovať im väčšie poplatky. Vopred sa dohodnite na konkrétnych sumách a nič naviac neplaťte. Ich rečami sa nikdy nenechajte obmäkčiť pretože sa dostanete do bludného kruhu.

 

3. Šanghaj

 

Patrí presne do toho zoznamu krajín, kde vás letenka bude stáť viac, ako samotné náklady počas pobytu. Ubytovanie štartuje od sumy desať dolárov, jedlo v reštauráciách je lacné a to isté platí i o pamiatkach. V pomere k dovolenke v Európe sa tam budete cítiť kráľovsky a užijete si toho podstatne viac. V niektorých prípadoch však musíte byť pripravení na nižší štandard. Riaďte sa vlastným úsudkom a nie počtom hviezdičiek, ktoré má hotel pri názve. Trvajte na tom, že vašu izbu chcete vidieť ešte pred ubytovaním a až potom zaplaťte.

 

4. Samoa

 

Jeden z typických dovolenkových rajov, ktorý si môžete užiť za slušné peniaze. Nebojte sa zariskovať a ísť tam dovolenkovať aj na vlastnú päsť. Nemusíte sa obávať tunajšej kvality služieb, pretože tie sú na veľmi dobrej úrovni. Krásne ubytovanie blízko pláže nájdete už za pár eur. Pokojne vyskúšajte aj ponuky v menších penziónoch a súkromí. Ďalším veľmi lacným odvetvím je tunajšia doprava. Tú môžete využiť pri skúmaní ostrova a vymyslieť tak dovolenku pre seba presne na mieru.

 

5. Bali

 

Už dlhé roky je Bali známe ako lacná alternatíva pre zvedavých cestovateľov, ktorí chcú zažiť príjemnú exotiku za málo peňazí. Napriek tejto popularite sa tunajšie ceny udržujú na rovnakej úrovni. Môže za to i finančná situácia tunajšieho obyvateľstva, ktorá neumožňuje posunúť ceny stravovania a prepravy vyššie. Odporúčame vám hneď po prílete prispôsobiť sa pokojnejšiemu naturelu, čo vám pomôže ušetriť mnoho nervov. Žite jednoducho tiež tým istým ležérnym spôsob života a užívajte si každodenné radosti.

 

6. Uruguaj

 

V Južnej Amerike stále trošku neprebádaná krajina. Napriek tomu sa cenovo podobá mnohým okolitým štátom. Ak ste tým typom cestovateľa, ktorý radšej strávi dovolenku presunmi a nesedí celé dni na pláži, táto voľba bude pre vás perfektná. Najväčšou investíciou je opäť letenka.

 

7. Portugalsko

 

Zástupcovia Lonely Planet vybrali aj dvoch európskych kandidátov. A tým prvým sa stalo Portugalsko. Zatiaľ čo ostatné krajiny musia byť stálicami ponukových katalógov, na Portugalsko sa neprávom zabúda. Dokonca tam neorganizujú ani poznávacie zájazdy, čo je veľká škoda, pretože tunajšia príroda je naozaj nádherná a predčí tak Španielsko, ako aj Taliansko. Využite lety z Viedne a vyberte sa na jednu z najkrajších dovoleniek vo vašom živote.

 

8. Rumunsko

 

Tým najväčším lákadlom by pre vás mala byť kultúra. Tunajšie pamiatky máme ešte neprebádané a budú pre vás príjemným lákadlom. Vyberte sa však aj niekde inde, nie len do Drakulovho hradu a spoznajte aj zvyšok krajiny. Skvelou voľbou je aj plavba deltou Dunaja. Dávajte si však pozor a tieto pobyty objednávajte radšej cez cestovnú kanceláriu, ktorá vám zabezpečí lepšie podmienky. Tunajší štandard sa totiž ešte stále nepribližuje tomu európskemu.

 

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.8/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa