Poďte sa osviežiť do najlepších letiskových barov na svete. Ochutnajte to naj z krajín

2015-02-09 08:00:00 |   |    | 

Dlhé čakanie na prestupy, ale aj meškania lietadiel majú za následok otravné prestoje na letiskách, pri ktorých sa neviete dočkať ich konca. I keď je letiskový svet pomerne pestrý a dokážete si tam nájsť nejaké zábavky na skrátenie dlhej chvíle, časom vás to omrzí. Vtedy je spásonosným nápadom zájsť si na drink do baru a porozprávať sa trošku s ostatnými cestovateľmi. Pri poháriku a príjemných rozhovoroch vám bude aj to čakanie odsýpať podstatne rýchlejšie.



 

Ecco, Atlanta, USA

 

Ide o spojenie menšej reštaurácie s kvalitným barom. Jedlo, ktoré tam podávajú, je ladené do ľahkého talianskeho štýlu. Reštaurácia má pripomínať luxusnejšie bistro, v ktorom si aj vizuálne pochutíte na rôznych lahôdkach a nadôvažok ešte zostanete na pár drinkov v bare. Ten sa môže pochváliť širokým spektrom ponúkaného alkoholu. Len whiskey tam nájdete v 25 prevedeniach. Ecco sa navyše preslávilo aj ako miesto s vynikajúcimi miešanými nápojmi. Ich ponuka sa pravidelne obmieňa a vytvárajú najmä niečo kreatívne, čo v inom podniku neochutnáte.

 

Stone Brewing Co., San Diego, USA

 

Ide v podstate o tradičný krčmový pub, ktorých na letiskách nenájdete veľa. Napriek tomu si tvrdošijne stoja za svojou predstavou pohodového baru, ktorý navyše pomôže cestujúcich zbaviť sa akéhokoľvek stresu. Ďalšou jedinečnosťou tohto podniku je fakt, že sa v ich ponuke nachádza aj ich vlastné pivo. I táto skutočnosť ho vyniesla v rebríčku hodnotených barov na veľmi vysoké miesto. Ešte k tomu sa snažia pre cestujúcich stále pripravovať rôzne netradičné akcie a už po príchode do San Diega ich tak privítať naozaj srdečnou atmosférou.

 

Airbräu Brewery, Mníchov, Nemecko

 

Na podobnom princípe funguje aj tento európsky bar. Nemôžete ho hľadať nikde inde ako v Nemecku. Krajina dobrého piva poctila lahodným mokom už cestujúcich na letisku. V tunajšom Aibräu bare nájdete všetko tradičné, čo máte na Nemecku radi. A teda skvelú kuchyňu na čele s výbornými rezňami, za tým pohár domáceho piva, ktorý vám k stolu prinesie sympatická čašníčka v tradičnom kroji a pokiaľ ešte prídete na letisko v ten správny čas, nájdete tam aj živú hudbu, takže sa ihneď budete cítiť ako na známom pivnom festivale.

 

Frescobaldi, Rím, Taliansko

 

To čo pre Nemcov znamená pivo, predstavuje pre Talianov víno. Ak mali teda vymyslieť letiskový bar podľa ich predstáv, pochopiteľne padla voľba na vinársky raj. Ten je dokonca rozdelený do troch sekcií tak, aby pokryl všetky hlavné rímske haly a ponúkol tak svojim hosťom adekvátnu kvalitu. V ich ponuke nájdete pochopiteľne desiatky domácich vín. K ním vám naservírujú aj malé občerstvenie. Všetko je ušité na mieru tohto moku, aby pozdvihlo jeho chuť a prinieslo príjemné osvieženie počas vášho čakania na let.

 

Lounge 5280, Denver, USA

 

Tento bar je zase znamením elegancie a veľkej dávky vkusu. Skĺbil v sebe kúsok moderného sveta, ktorý včlenil do klasickej atmosféry barov. Miešané drinky sú tu v miernom úzadí. Namiesto toho sa spoliehajú na čo najširšiu ponuku vín a pív. Súčasťou menu sú aj malé chuťovky, ktoré sú vytvorené na základe pravidiel súčasnej minimalistickej gastronómie. Ich pýchou sú whiskey, ktoré zreli viac ako desať rokov a ponúkané sú v prísne limitovaných edíciách.

 

Coopers Ale House, Sydney, Austrália

 

Srdečné uvítanie, priateľská atmosféra a tá pravá austrálska pohoda vás privítajú hneď vo dverách ich baru. I keď sa nachádzate na letisku, na chvíľku budete mať pocit, že si užívate ten správny relax niekde uprostred austrálskej pláže. Špecialitou sú ponúkané domáce pivá. Snažia sa ponúkať čo najširšiu ponuku tunajších nápojov, vďaka čomu získali i minuloročné ocenenie pre najlepší svetový bar na letisku.

 

Strešný bar, Singapur

 

Takéto bary sú charakteristickým znamením Singapuru. Nájdete ich na viacerých miestach a jeden nemôže chýbať ani na letisku. Je súčasťou hotela a bar s bazénom sa technicky nachádza priamo nad terminálom 1. Oproti ostatným letiskovým barom je však jeho nevýhodou, že do neho majú prístup iba hostia hotela. Nemôžete sa do neho vybrať len tak na drink a skrátiť si čakanie na let. Na druhej strane sa za pohodlným ubytovaním nemusíte najmä pri prestupových letoch náhliť do mesta a takto získate príjemný bonus navyše.

 

Zdroj/autor: travel.yahoo.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa