Hľadáte netradičnú prácu v dovolenkovom raji? Vyskúšajte komorníka pre opaľovanie a iné

2015-02-24 08:00:00 |   |    | 

Čo si predstavíte, keď vám niekto povie, že cestuje za prácou? Zrejme nám hneď naskočí Veľká Británia, Nemecko, USA a podobne. Dlhé hodiny niekde pri páse, v sklade, alebo na poli. Nie všetky práce sú však takéto. V turistických rajoch sa totiž uživia aj vynachádzaví ľudia. Vymysleli si práce, ktoré zrejme oslovili tunajších a pomohli im uživiť sa menej tradičným spôsobom. Aké sú teda netradičné práce dovolenkových rajov?



 

Na vlnách

 

Zaplatiť si učiteľa surfovania nie je nič netradičné. Robia to hviezdičky aj bežní cestovatelia, ktorí chcú okúsiť, aké to je jazdiť vlny. Avšak menej tradičné je, ak vidíte na doske psa. A k tomu aj jeho učiteľa. Toto povolanie by sa dalo označiť ako netradičné. Kto postaví psa na surfovaciu dosku? A kto si dá zaplatiť za to, že ho to ešte aj naučí? Nuž psí učiteľ surfovania. Kto má záujem, tak vyučuje v Loews Coronado Bay Resort & Spa v USA.

 

Potešenie pre nos

 

Osobitú službu poskytuje sieť hotelov Rosewood Hotels and Resort. Vďaka nej nebudú jej hostia nikdy smrdieť. V hoteloch totiž funguje komorník špeciálne zameraný len na poskytovanie omamných služieb. V ktorúkoľvek dennú aj nočnú hodinu vám ponúkne širokú paletu parfumov a vôní. Stačí si len vybrať z aktuálnej ponuky a nechať sa navoňať podľa najnovších trendov, alebo tradičných chutí.

 

Cíťte sa ako bábätko v oblakoch

 

Lietanie v modernej dobe je o poznanie lepšie ako kedysi. Letieť môžu všetci, a tak sa nezabúda ani na tých najmenších. Letecká spoločnosť Etihad Airways poskytuje svojim zákazníkom niečo naviac a tým je pestúnka do lietadla. Rodičia svojich najmenších môžu pokojne vložiť do rúk skúsených profesionálok, ktoré sú vybavené na všetko. Od asistencie pri prebaľovaní a kŕmení až po rôzne hry a zábavky pre deti všetkých vekových kategórií. Ich prioritou je, aby sa deti upokojili a let si čo najviac užili. Istotne tým však slúžia celému lietadlu.

 

Dokonalé pohodlie na slniečku

 

Už sa vám stalo, že ste sa opaľovali, zaspali a po prebudení zistili, že ste sa úplne pripiekli? Na dovolenke v hotelovej sieti The Club Hotel & Spa na ostrove Jersey sa vám to isto nestane. S aktuálnym trendom otepľovania si hotel poradil svojsky. Najal osobu na pozíciu „komorníka pre opaľovanie.“ Jeho cieľom je, aby ste si ležanie na slnku užili bez akýchkoľvek obáv alebo nepohodlia. Poskytuje krémy všetkých stupňov, rád vám prinesie melón na osvieženie, alebo vás osvieži chladivým uterákom.

 

Kráľovský zabávač

 

V susednej Viedni sa uživí aj dvorný šašo. A to v dnešných dňoch. Jeho služby si prenajíma jeden z hotelov, a tak sa zákazníci môžu cítiť ako skutočná šľachta. Šašo ich bude náležite baviť a to so všetkým, takže aj s dobre mierenými satirickými vtipmiposmešnými piesňami, ktoré ušije na mieru každému návštevníkovi.

 

To najlepšie pre vaše oči

 

Dr. Shades, v bielom plášti a so stetoskopom na krku, je súčasťou tímu pracujúceho v tropickom raji na Maldivách. Hotelová sieť Four Seasons platí „doktora Tieňa“ za to, že sa stará o zdravie ich zákazníkov. Nie je to však skutočný lekár, ale len chlapík, ktorý sa stará o to, aby slnečné okuliare návštevníkov boli v dokonalom stave. Tak je ich zrak chránený a môžu si pokojne užívať voľné dni.

 

Finančný poradca

 

Ďalším netradičným povolaním je finančný poradca. Ale nie obyčajný. Ide  totiž o špeciálneho radcu, ktorý vám poradí, ako sa postarať o svoje financie na dovolenke. Poradí, kde čo zoženiete lacnejšie a za čo sa oplatí zaplatiť viac a za čo vôbec. V Portoriku má takéhoto radcu hotel The Sheraton. Pomôže vám naozaj so všetkým ohľadom utrácania.

 

Pekne v teplúčku

 

V netradičnom zájdeme ešte ďalej. V Londýne, v hoteli Holiday Inn v Kensingtone vám totiž ponúknu službu, ktorá sa len ťažko odmietne. Sychravé počasie britského mesta primälo majiteľov poskytovať služby, aké v tropickom raji nepotrebujete, no v chladným upršaných krajoch áno. K jednému zo špeciálnych balíčkov patrí aj služba zohriatia postele. A teda vám do apartmánu príde takýto „zohrievač,“ ktorý spraví z vašej postele miesto, kam sa budete ozaj tešiť.

 

Zdroj/autor: cnn.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa