Kde zažijete tú pravú plážovú atmosféru? No predsa v najlepších plážových baroch

2015-04-27 08:00:00 |   |    | 

Z malej krčmičky vo Walese až po na pohľad schátranú chatrč v mori na Jamajke. Predstavte si ako sedíte na pláži so studeným nápojom v ruke a tešíte sa z výhľadu na more. Pozrite sa na najkrajšie plážové bary a začnite s plánovaním ako otočiť vaše sny na realitu.



 

10. Plážový klub Shimmy, Kapské mesto, Juhoafrická republika

 

Bar sa nachádza  v prístave v Kapskom meste so Stolovou horou v pozadí. Shimmy ponúka celý rad barov, bazény a slnečné ležadlá. „ Nekonečný“ bazén sa nachádza len pár metrov od mora a terasa pri ňom má svoj vlastný 13 metrov dlhý bar, odkiaľ môžete pozorovať lode odchádzajúce z prístavu.

 

9. Purobeach, Tivat, Čierna Hora

 

Purobeach je umiestnený na mini polostrove v strede maríny Porto v Tivate. K baru prislúcha aj vlastné mólo, takže tí prichádzajúci od mora môžu zakotviť svoje jachty priamo pri bare. Nachádza sa tu niekoľko vnútorných aj vonkajších barov s možnosťou zrelaxovania sa pri masáži či bazéne. 

 

8. Salón Flora-Bama, Pensacola, Florida, Spojené štáty americké

 

Ide o plážový bar často hostiaci veľkolepé večierky, ktorý bol otvorený v roku 1964. Motto tohto baru je: byť vždy prístupný a citlivý k ľudskej dôstojnosti. Cieľom Flora – Bama je zabezpečiť svojim hosťom čaro baru a chce, aby od nich hostia odchádzali šťastní a vrátili sa znova späť aj so svojimi priateľmi. Každý rok v apríli sa tu koná súťaž vo vrhaní rýb na pláži. Bar sa nachádza totiž na štátnej hranici štátu Florida a Alabama. Súťažiaci stojí v štáte Florida a vrhá rybu do štátu Alabama – kto hodí najďalej, ten vyhráva.

Mohlo by vás zaujímať: Vitajte v raji na Florida Keys. Pripravte sa na nekonečné more

 

7. The Watering Hole, Cornwall, Anglicko

 

Bar je situovaný na pláži Perranporth na západnom pobreží Cornwallu. Nie je umiestnený pri pláži či blízko pláže, ale práve na nej, čo robí tento bar jediným svojho druhu. Okrem nápojov je k dispozícii jedálny lístok a hudba, no tiež rôzne športové aktivity. Uskutočňuje sa tu aj plážový kriket a rugby. Ak uprednostňujete viac pokoja, tak si môžete posedieť na pláži a sledovať vlny.

 

 

 

6. Barasti, Dubaj, Spojené arabské emiráty

 

S výhľadom na Arabské more. O plážovom bare Barasti sa hovorí, že je čo by kameňom dohodil od pláže. Ponúka sa tu všetko od raňajok po podávanie kokteilov, rovnako sú k dispozícii športové vybavenie a televízory. V tomto štýlovom bare sa v nočných hodinách uskutočňujú neformálne večierky s uvoľnenou atmosférou.

Chceli by ste navštíviť Spojené arabské emiráty? Prečítajte si naše tipy ako ušetriť za dovolenku v Dubaji

 

 

 

5. Tabon Te Keekee, NorthTarawa, Kiribati

 

Tento bar sa nachádza v destinácii s tradičnými bungalovmi so slamenou strechou, ktoré obklopuje krištáľovo čistá voda. Skvelo vyzerajúci plážový bar, kde si môžete vychutnať svoj nápoj na hojdacej sieti, a potom sa len zrolovať a zaplávať si v mori.

 

4. Beach Pavilion, ostrov Hayman

 

Tento bar na ostrove Hayman v blízkosti Austrálie si zaslúži svoje miesto v rebríčku. Studené pivo, veľká tequila či osviežujúci pohár austrálskeho vína ponúka Beach Pavilion a k tomu úchvatné výhľady na šumivé vlny Koralového mora.

 

3. Ty Coch Inn, Porthdinllaen, Wales

 

Ty Coch Inn sa nachádza na pieskovej pláži v Porthdinllaen v severnom Walese a nemôžete sa sem dostať autom. Ty Coch Inn je prístupný po pláži, a to peši asi 1,5 kilometra alebo cez golfové ihrisko na vrchole mysu. V roku 1823 Ty Coch Inn začala ako krčmička a v roku 1842 sa z nej stal hostinec.

Čítajte tiež: Najlepšia pláž Veľkej Británie. Skočte si do Walesu za tým najlepším, čo ostrovy ponúkajú

 

2. Badeschiff, Berlín, Nemecko

 

Možno to vyzerá prekvapujúco nájsť plážový  bar v Berlíne – približne 200 kilometrov od morského pobrežia, no mestská plávajúca „pláž“ je skutočným lákadlom. Piesok a bar na otvorenom priestranstve priťahujú domácich, ako aj návštevníkov Berlína. Miesto neponúka len zážitok z mestskej „pláže“ v lete, no v zime sa mení na vyhrievaný bazén, dve sauny a samozrejme tiež bar na občerstvenie sa.

 

1. Bar Pelikán, Negril, Jamajka

 

Je možno správne, že najlepší plážový bar na svete patrí Jamajke, ktorá je všeobecne považovaná za ideálne tropické miesto na dovolenku. Bar Pelikán sa nachádza dva kilometre od brehu a pozostáva z kôlne v oceáne a je skvelým miestom na relax pri studenom pive a neuveriteľne čerstvých morských plodoch.

 

Zdroj/autor: thedrinksbusiness.com/2013/07/the-worlds-top-10-beach-bars, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
3.0/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa