Adrenalín na krajíčku a roztrasené nohy: Extrémne miesta, kam turisti chodia za zážitkami

2015-08-07 08:00:00 |   |    | 

Turisti si často nedajú povedať a chodia na miesta, ktoré sú veľmi nebezpečné. Potom sa to končí rôznymi nešťastiami a podobne. Ak si chceme vyhnať adrenalín čo najvyššie, mali by sme pri tom aj uvažovať a používať zdravý rozum. Tieto miesta o tom však často nesvedčia. Ľudia ich s obľubou navštevujú a fotia sa na nich na pamiatku. Vy by ste na to mali odvahu?



 

Kjeragbolten

 

Fotku tejto skaly určite všetci poznáte. Nachádza sa v Nórsku a leží zakliesnená medzi dvoma masívmi. Kto má dostatok odvahy a pevné nohy, ten si na ňu môže vyliezť. Musí však zostať pokojný aj pri pohľade dolu. Pod balvanom je totiž takmer kilometer hlboká priepasť.

 

Visutý most Trift

 

Možno vyzerá dostatočne pevne, ale i tak vám pohľad z neho poriadne rozkýva vašu odvahu. Most nájdete vo švajčiarskych Alpách približne 100 metrov nad jazerom Triftsee. Stačí malý závan a most sa vám roztancuje priamo pod nohami. No za tú skúsenosť to isto stojí.

 

Stolen Chimney

 

Milovníci extrémnych športov sa niekedy nevedia zastaviť. Podobne je tomu aj na tejto skale v americkom Utahu. Národný park Moab oplýva množstvom podobných skál, ktoré lezci radi zdolávajú. A to aj napriek tomu, že niektoré z nich sú extrémne nebezpečné.

 

Kráľov chodníček

 

Po španielsky El Caminito del Rey, bol po dlhú dobu chátrajúcou cestičkou len pre odvážnych. Chýbali tu kusy dosiek, po ktorých sa chodilo, niekde nebolo istenie v stene a podobne. Našťastie prednedávnom prešiel rekonštrukciou, takže je o niečo bezpečnejší.

 

Diablov bazén

 

Devil´s pool nachádzame priamo na zráze Viktóriiných vodopádov. V nich sa obrovská masa vody valí dolu vyše 108 metrov. Aj napriek tomu tu nájdeme odvážlivcov, ktorí počas vhodných dní využívajú prírodnú priehlbinku ako bazén. Určite je to skvelý adrenalín, ale úmrtí tu bolo už viac ako dosť.

 

Moherské útesy

 

Krása prírody a jej divokosť už učarovali mnohým, a preto sa na týchto útesoch stretáva mnoho ľudí. Niektorí si však zarábajú na problémy, hlavne keď sa vyberú na cyklocestu priamo na útesoch. Je široká len niečo vyše 1,2 metra a ani prírodné podmienky cyklistom neprajú.

 

Hora Huashan

 

Tu je strach úplne na mieste. Ak by ste sa totiž nebáli pri prechode niektorými časťami starého chodníka, ktorý vedie až na vrchol hory Huashan, tak by ste zrejme nemali so sebou zdravý rozum. V niektorých pasážach sa totiž treba presúvať po rozkývaných doskách, ísť po schodoch, ktoré sú takmer kolmé, alebo preskakovať zo skaly na skalu.

 

Huayana Picchu

 

Ak chcete najkrajší výhľad na preslávené Machu Picchu, potom budete pre tento výhľad musieť niečo obetovať. V tom lepšom prípade to bude len námaha pri výstupe na vrch Huayana Picchu, na ktorý sa ide neupravovanými cestičkami a po naozaj strmých schodoch.

 

Trolov jazyk

 

Alebo Trolltunga je presláveným nórskym miestom. Ide o skalu s previsom, kam ročne mieria tisícky turistov. A to preto, lebo chcú zažiť ten fascinujúci pocit, keď si sadnú na samý kraj a pod ich nohami sa rozprestiera len obrovská ničota. Samozrejme by to nešlo bez dobrej fotky, prípadne selfie, ktorých je na internete na státisíce.

 

Cesta Yungas

 

O tejto ceste sa už asi všade písalo. Slávu získala tým, že je zrejme tou najnebezpečnejšou cestou na celom svete. Je úzka, vďaka množstvu zrážok šmykľavá a viditeľnosť je tu veľmi často veľmi nízka. Autá tu jazdia v oboch smeroch a občas sa vyhnú len tak tak. Rozhodne to nie je pre slabé žalúdky.

Zdroj/autor: dose.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa