Najlepšie letiská sveta vás zabavia aj počas dlhých hodín čakania

2015-08-18 08:00:00 |   |    | 

Dlhé prestoje na letiskách žerú nervy každého cestovateľa. V mnohých prípadoch si človek ani len nemá kde sadnúť a oddýchnuť, alebo horšie, nemá sa ani len kde natiahnuť, ak je prestoj dlhý a ešte aj uprostred noci. No takéto nepríjemnosti sú už na niektorých letiskách minulosťou. Ktoré z nich vám spravia aj z povinnej zastávky skutočný zážitok? Tu si priam budete želať, aby váš let meškal a mali ste dosť času vyskúšať všetky možnosti.



 

Medzinárodné letisko Incheon

 

Namiesto toho, aby ste na letisku preberali tovar známych svetových značiek, sa na tomto letisku v Južnej Kórei dosýta zabavíte. Zájdete si na film, do jedného z dvoch kín, poprechádzate sa po záhradách, zahráte si golf, alebo sa necháte zlákať na korčuľovanie na ľade. Kto hľadá skôr intelektuálne vyžitie, ten by nemal vynechať tunajšie múzeum, alebo kultúrne centrum. Samozrejmosťou sú sprchy zdarma.

 

Letisko Schiphol

 

Amsterdam sa má aj na letisku čím chváliť. Cestujúci tu využijú otvorenú terasu so záhradou, nadýchajú sa zaujímavého vzduchu v kyslíkovom bare, na rotopede si dobijú svoje elektronické zariadenia a návštevu ukončia v spa centre. Za zážitkom sa dá ísť aj do 6XD kina, kde na vlastnej koži pocítia to čo herci vo filme.

 

Letisko Hongkong

 

Čakajúcich pasažierov tu poteší nespočetne veľa atrakcií. Najzaujímavejšou je rozhodne 4D IMAX kino. V ňom poľahky zabudnete, že čakáte na spoj, a to preto, lebo všetky vaše zmysly sa budú plne sústrediť na dej. Letisko ďalej ponúka možnosť ísť do fitnes centra, kde je špeciálne počítačovo simulované basketbalové ihrisko.

 

Letisko Singapore Changi

 

V tomto singapurskom letisku si taktiež pripravili obrovské množstvo aktivít, aby ste sa počas čakania nenudili. Kino, rôzne herné konzoly a dokonca aj malá replika Hobitova, ako z Pána Prsteňov. Na streche zase čaká bazén a prekrásne záhrady s motýľmi a vodopádmi. Špičkou, a to nie len pre deti, je najväčšia letisková šmykľavka. Terminál číslo 3 sa hrdí The Slide @ T3, ktorá prechádza 4 poschodiami a za nákup v hodnote 10 dolárov sa na nej zveziete zadarmo.

Medzinárodné letisko Kuala Lumpur

 

Ak si naozaj potrebujete oddýchnuť, tak práve toto letisko bude tým pravým miestom. Keďže je samo obkolesené lesmi, dizajnéri sa rozhodli vložiť kus prírody aj do samotnej stavby. Vznikol tak priestor, kde ste takmer v priamom spojené s divokým lesom. Dostatok prirodzeného svetla, vám dodá veľa energie.

 

Mníchovské letisko

 

Čo také by sme v Nemecku čakať? Jednoznačne pivo. A toho sa cestujúci aj dočkajú. Na tomto letisku majú totiž plne funkčný pivovar s vlastnou záhradkou, kde môžete okúsiť tento domáci mok. Ďalšou lahôdkou je umelá vlna. Na nej si pred cestou do exotiky vyskúšate vaše surferské schopnosti.

 

Špeciality

 

Niektoré svetové letiská si pre svojich cestujúcich pripravili aj trochu zvláštnejšie služby, aby ich pobavili. V Pittsburghu môžete ísť loviť divú zver, v Dallase si zacvičíte jogu, v Sao Paole vám vyčistia zuby, v japonskej Narite vás doslova napustia kyslíkom a v Las Vegas si ako inak zahráte na automatoch.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, fodors.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.5/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa