8 pascí pre cestovateľov. Tieto známe miesta vás zrejme len okradnú o drahocenný čas

2015-08-18 12:00:00 |   |    | 

Aj vy si už istotne smelo plánujete, čo všetko by ste na dovolenke chceli vidieť a aké miesta navštíviť. Potom však zrazu príde tvrdá realita a s tým aj pre mnohých nečakané prekvapenie. Pokiaľ pár minútové čakanie by sme ešte dokázali tolerovať, na niektorých pamiatkach a miestach musíte čakať hodiny alebo sa vmiesite do takého davu, že z toho nakoniec nič nemáte. Pri týchto ôsmych cestovateľských miestach buďte obozretní a radšej sa im pre šetrenie času vyhnite.



 

Times Square, New York

 

Pre New York istotne najcharakteristickejšia ulica. No v tom prípade by ste mali počítať s tým, že rovnako ako vy, zmýšľajú aj ďalšie tisíce turistov. K nim pripočítajte taktiež kvantum ľudí pracujúcich práve v tejto lokalite. Výsledkom teda pokojne môže byť, že sa dostanete na prehustenú ulicu, ktorá vás bude tlačiť davom a veľa si toho neužijete. Ešte rizikovejšie je to v čase osláv, najmä pri vítaní nového roka. Ak sa chcete dostať niekde dopredu, aby ste si to užili, musíte tam čakať s veľkým predstihom. To pravdaže nemusí byť v tomto počasí príjemné. Takže ak sa niekde ponáhľate, istotne choďte mimo túto časť New Yorku.

 

London Eye, Londýn

 

Najmä keď je pekné slnečné počasie, potrebujete obrovskú trpezlivosť. Bez preháňania tam môžete čakať v rade na koleso aj dve hodiny. A to ešte nepočítame čas, ktorý strávite nákupom lístkov, kde čaká ďalší dlhý rad. Aby ste si situáciu aspoň trošku uľahčili, istotne si kúpte lístok už doma prostredníctvom internetu. Potom sa však nezabudnite dostaviť na miesto včas, aby ste váš termín nestratili čakaním v rade. Nikdy nepríďte tesne pred vašou jazdou. Ďalšou možnosťou je kúpiť si prednostné lístky, i keď je niekedy viac ľudí i tam, zďaleka sa to nevyrovná čakaniu v dave. Dobrou radou tiež je, aby ste sa tam vybrali na nočnú jazdu, ktorá nie je až natoľko navštevovaná.

 

Hollywoodsky chodník slávy, USA

 

Ak snívate o fotke pri hviezde vašej milovanej celebrity, nemusí to byť také jednoduché. Ide o rovnako rušnú ulicu, ako ktorúkoľvek inú v tomto meste. Takže pokiaľ sa posadíte na svoje vytúžené miesto, bude okolo vás prechádzať mnoho turistov. Skúste sa tam vybrať vo veľmi skorých ranných hodinách, keď to ešte nie je tak zlé. Cestovateľskou pascou to môže byť aj v prípade, keď sa chcete touto ulicou len presunúť. Práve turisti, ktorí si obzerajú každú hviezdu a vytvárajú skupinky, brzdia celú premávku a komplikujú váš presun.

 

Niagarské vodopády

 

Úžasný prírodný úkaz, ktorý chce vidieť naozaj každý. Výsledkom je, že sa tam na vyhliadkové terasy nahrnie vždy množstvo ľudí, takže si ich nevychutnáte tak, ako by ste túžili. Musíte mať naozaj veľké šťastie, aby ste našli turnus, kde je menej turistov. Zväčša je to mimo letnú sezónu, v pracovné dni a v skorých ranných hodinách. Tým originálnejším, no finančne náročným spôsobom, je objednať si prelet helikoptérou a užiť si ich tak z jedinečnej perspektívy.

 

Obraz Mony Lízy, Louvre

 

Každý deň sa opakuje ten istý scenár. Hneď po otvorení Louvru sa rozbehnú stovky ľudí priamo k slávnemu da Vinciho obrazu. Každý by sa chcel dostať čo najbližšie k Mone Líze, no podarí sa to len málokomu. Ak si chcete pozrieť celý Louvre, nezdržujte sa v tejto sekcii. Môže byť totiž ktorákoľvek časť dňa, vždy to tam bude preplnené. Obraz je navyše menší, takže až natoľko detailne ho nepreskúmate. Keď sa navyše dostanete dopredu, tak zo solidarity k ostatným sa dav plynule prechádza a dlho pred týmto dielom nezostanete. Jedinou šancou, ako si ho obzrieť v pokoji, je zamestnať sa v Louvri a vystihnúť krátku chvíľku voľna pred alebo po otvorení.

 

Eiffelova veža, Paríž

 

V tomto prípade vás nezachráni ani zlé počasie. Na Eiffelovu vežu sa chce dostať každý a za všetkých okolností, mraky ani dážď ho neodradia. Takže dlhé rady pri tejto atrakcii si viete už z tohto krátkeho popisu dobre predstaviť. Ideálne je v tomto prípade prísť tam spolu s organizovanými zájazdmi, ktoré si objednávajú prednostné vstupy. Taktiež si skúste kúpiť zvýhodnenú vstupenku cez internet, kde si však priplatíte aj za uprednostnený vstup.

 

Trafalgar Square a Oxford Circus, Londýn

 

Londýn je stále plný turistov a obyvateľov, no tieto dve časti patria medzi najvyťaženejšie. V prípade Trafalgar Square sú to všetky dôležité múzeá, ktoré sa tam nachádzajú. V prípade Oxford Circus je to zase množstvo obchodov a podnikov. Beznádejné to tam je najmä počas víkendov a v podvečerných hodinách. Vtedy si to len ulicami šiniete za asistencie davu a ledva si nájdete miestečko, kde by ste mohli pokojne vyjsť a zaradiť sa na vami zvolenú lokalitu. Do týchto preplnených ulíc potrebujete veľa trpezlivosti a ostré lakte.

 

Zvon slobody, Philadelphia

 

Pre Američanov je to významný symbol slobody. Z toho dôvodu sa pri ňom vždy kumuluje aj veľký počet návštevníkov. Porovnateľné je to i s obrazom Mony Lízy. Taktiež je väčšinu času obklopený desiatkami fotiacich zvedavcov, ktorí chcú aspoň chvíľku rozjímať pri tomto cennom exponáte. Pripravte sa teda na to, že ho skôr uvidíte z diaľky a pokiaľ tam nechcete zostať trčať dlhý čas, musíte sa uspokojiť len s týmto pohľadom.

 

Zdroj/autor: huffingtonpost.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
2.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa