Los Angeles pre filmových fajnšmekrov – Čo by si nemali nechať ujsť?

2015-08-22 07:00:00 |   |    | 

Dovolenka v Los Angeles by nebola kompletná bez toho, aby ste navštívili aj niektoré z filmových atrakcií. Pre milovníkov kinematografie je to hotový raj na svete. A pokiaľ budú mať trošku šťastia a budú všade chodiť s poriadne otvorenými očami, môžu sa dočkať ďalšieho bonusu. Tým je stretnutie s niektorou z filmových hviezd. Tých sa v uliciach mesta anjelov potuluje neúrekom, takže o takéto zaujímavé kontakty a závideniahodné fotografie potom nemusí byť núdza.



 

Warner Bros štúdiá

 

Ak patríte k filmovým fanúšikom, potom sa istotne chcete pozrieť aj na to, ako sa vaše obľúbené diela točili. V tomto smere vám najlepšie pomôžu dve štúdiá, ktoré sa nachádzajú v Los Angeles. Warner Bros sú v tomto smere obľúbenejšie a atraktívnejšie. Ich výhodou totiž je, že sú autentickejšie a budete mať pocit, že sa naozaj práve nachádzate na natáčaní. Medzi jednotlivými atrakciami sa bude presúvať pomocou golfového autíčka. Tam si už potom môžete pozrieť jednotlivé kulisy z rôznych seriálov. Vďaka tomu sa môžete dostať do slávnej kaviarni z Priateľov, ale taktiež uvidíte aj mnoho rekvizít z natáčania Harryho Pottera. V štúdiách sa nachádza aj múzeum kostýmov, automobilov a významných kúskov z najslávnejších filmov. K dispozícii máte na výber medzi klasickou a deluxe tour. Štúdiá sú otvorené od 7.30 do 16.00, vyhraďte si na ne dostatok času, pretože budete mať naozaj čo obdivovať. Obyčajný lístok stojí 62 dolárov.

 

Universal štúdiá

 

Druhou alternatívou sú Universal štúdiá, ktoré sú poňaté skôr ako zábavný park. Tam budete na presne stanovenej hodinovej prehliadke, na ktorej sa budete presúvať vo veľkom aute. Ich hlavným motívom je vtiahnuť vás do deja. Takže na vlastnej koži zažijete to, čo si môžu vyskúšať aj všetky filmové hviezdy. Pozrieť si môžete napríklad 3D súboj King Konga a dinosaura, zažijete pád lietadla, zemetrasenie, potopu a unikátnym zážitkom je rozbehnuté metro, ktoré zastane len pár centimetrov od vás. Ide o poriadnu skúšku nervov, ktorá však stojí za ten skvelý zážitok. Z filmových kulís si môžete pozrieť napríklad ulicu zo Zúfalých manželiek. Lístok stojí 85 dolárov a štúdiá sú otvorené od 9.00 do 22.00.

 

Pozrite si nejakú šou naživo

 

Vo Warner Bros štúdiách vám ponúkajú ešte jednu zaujímavosť naviac. Priamo v ich priestoroch sa môžete zúčastniť aj natáčania ktoréhokoľvek z ich seriálov. Lístky si musíte zohnať vopred prostredníctvom tejto webovej stránky ww.tvtickets.com . Majte však na pamäti, že musíte objednávať v dostatočnom predstihu, pretože všetky šou sú divácky atraktívne a každý chce byť takto na dosah ich milovaných celebrít. Čím sú šou alebo seriál populárnejšie, tým sa tieto lístky zoženú ťažšie. Tomu sa prispôsobuje zároveň aj ich cena. Niektoré z nich sa však dajú zohnať za veľmi prijateľnú cenu.

 

Tour po domoch celebrít

 

Keď ste jedným z tých zvedavých fanúšikov, ktorí by chceli vedieť o svojich obľúbencoch viac, možno vás budú zaujímať aj špeciálne prehliadky, ktoré organizujú v Los Angeles. Tie vás postupne povozia ulicami, v ktorých bývajú najväčšie hviezdy. Tam vám navyše presne ukážu, kto z nich kde konkrétne býva. Popri tom sa môžete tešiť aj na niekoľko pikošiek, ktoré sa dozviete z podania vašich sprievodcov. Jedna z týchto ciest vás prevedie Hollywoodom a druhá vás zavedie do Malibu.

 

Po stopách Oscarov

 

Vrcholom filmovej kariéry je nepochybne soška Oscara. Dostať sa priamo v deň odovzdávania k centru tohto diania, je takmer nemožné. Skúste si preto obzrieť slávne Dolby Theatre vtedy, keď tam nie sú tisíce filmových nadšencov. Divadlo ponúka počas celého roka prehliadku, počas ktorej vás prevedie jeho priestormi. Jej vrcholom je moment, keď sa dostanete na pódium ako všetky tie známe hviezdy a môžete si pred sebou pozrieť celú sálu. Na jednotlivých stoličkách sú navyše zavesené mená podľa toho, kto kde sedel pri ostatnom odovzdávaní cien.

 

Hollywood s jeho vychytávkami

 

Mäkkou filmového biznisu je nepochybne Hollywood. Priamo v jeho centre ponúkajú niekoľko peších prehliadok, ktoré by ste taktiež nemali vynechať. Tie vás povodia po všetkých významných miestach a ukážu vám uličky, v ktorých sa natáčali niektoré známe filmy. Po nich sa môžete potom vybrať k chodníku slávy s hviezdami tých celebrít, ktoré milujete. A vynechať by ste nemali ani známy nápis Hollywood, z ktorého je potom vynikajúci výhľad na celé mesto.

 

Los Angeles pass

 

I keď jednotlivé atrakcie v Los Angeles stoja veľa peňazí, i v tomto prípade sa dá vynikajúco ušetriť. Stačí si kúpiť tunajší mestský pas, ktorý zahŕňa všetky dôležité miesta vrátane oboch štúdií, múzea Madame Tussauds, Legolandu, cesty po domoch celebrít a mnoho iných. Na ne potom získate buď vstupy zadarmo, alebo výraznejšiu zľavu. Dokopy tak môžete ušetriť až polovicu nákladov. Jednodňový pas stojí 77 dolárov, najvýhodnejší trojdňový, ktorý už zahŕňa viacero atrakcií, stojí 190 dolárov a týždňový kúpite za 285 dolárov. I keď sa vám cena možno zdá vysoká, v skutočnosti dostávate vstup až do 33 zaujímavých atrakcií, ktoré počas siedmych dní stihnete všetky pohodlne navštíviť.

Zdroj/autor: smartdestinations.com, universalstudioshollywood.com, wbstudiotour.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa