Najhoršie letiská roku 2015: Tu sa radšej ani nezdržujte

2015-10-21 12:00:00 |   |    | 

Dlhé čakanie na letisku otrávi každého cestovateľa, no i tu existujú rozdiely. Iné je ak čakáte na letisku, ktoré je plne vybavené, čisté, priestranné a organizované a iné je, ak musíte čakať na mieste, ktoré má ledva strechu, nie sú tam žiadne sedačky, toalety vyzerajú ako z hororu a navyše, ak sa už aj niečo deje, vždy je tam dlhý rad, ktorý obsluhuje nepríjemný personál. Záleží to od vás, aké letisko si vyberiete, ale od týchto radšej vyšší štandard nečakajte.



 

Čakanie na letisku

 

Na vyhodnotení svetových, ale aj európskych letísk sa podieľala stránka SleepingInAirports. Pýtala sa cestovateľov na celkový zážitok z letiska, ktorý ovplyvňovali faktory ako čistota, priateľskosť personálu, dostupnosť služieb a podobne. Jednoducho všetko čo zažívame, keď na letisku čakáme dlhšiu dobu. Z hodnotení potom vyšla tabuľka s nelichotivým obsahom – najhoršími letiskami.

 

Najhoršie letiská Európy

 

10. Medzinárodné letisko Luton v Londýne, LTN

 

Dlhé rady, nie veľmi chutné jedlo, spoplatnený internet (pri používaní dlhšom ako 30 min) a samozrejme obrovské množstvo cestovateľov, keďže sa jedná o letisko, kam prilietavajú nízkonákladové spoločnosti.

 

9. Medzinárodné letisko Bermago Orio al Serio,  BGY

 

Letisko neďaleko Milána slúži aj nám samotným, aby sme s a „pohodlne“ dostali na sever Talianska. No v posledných rokoch sa až pričasto objavuje na zozname tých najhorších letísk Európy. Podľa cestovateľov tu došlo k niekoľkým pozitívnym zmenám, ale stále je pomerne ďaleká cesta od Milána drahá, letisko je preplnené, nie je tu voľný prístup na WiFi, nachádza sa tu málo elektrických zástrčiek a bezpečnostná kontrola je veľmi pomalá (hlavne v noci).

 

8. Medzinárodné letisko Charleroi Brusel, CRL

 

Ďalšou nie veľmi obľúbenou zastávkou cestovateľov je práve toto letisko. Od Bruselu sa nachádza pomerne ďaleko, stánky s občerstvením a reštaurácie nie sú cez noc otvorené, ako inak je v nárazových vlnách preplnené, chýba WiFi zdarma, nie je tu dostatok sedadiel a počas noci sa z neho verejnou dopravou nedostanete.

 

7. Medzinárodné letisko Ciampino Rím, CIA

 

Večný Rím má ako aj iné mestá viacero letísk a jedným z nich je Ciampino. Využívajú ho hlavne nízkonákladové spoločnosti, a preto sa netreba čudovať, že nepatrí medzi TOP najlepšie. Podľa cestujúcich tu nie je dosť sedadiel, na všetko sa veľmi dlho čaká a navyše je letisko pomerne ponuré. V tomto prípade ale musíme napísať aj jeho pozitíva: neobmedzený internet zadarmo a priam luxusné spojenie s centrom mesta, kam sa dostanete behom pár minút.

 

6. Medzinárodné letisko na Korfu, CFU

 

V tomto bode sa pomaly dostávame k letiskám, ktoré patria k známym letným turistickým destináciám. V lete sú preto plné a pre mnoho dovolenkárov sa tu tvoria nekonečné rady. K častým výčitkám tohto letiská patrí aj absencia obchodov, nedostatočná ponuka v kaviarni, nepríjemný personál a nepohodlné sedenie.

 

5. Medzinárodné letisko Schönefeld Berlín, SXF

 

Jedno z dvoch fungujúcich letísk Berlína je dnes už v pomerne zlom stave a reštaurácie vyzerajú značne zostarnuto. Nápor cestujúcich je obrovský a podľa mnohých tu už nie je dostatok priestoru na oddych, alebo počkanie na spoj. Tieto dva faktory sú hlavnými nevýhodami tohto letiska. No i to má svoje pozitíva, ako neobmedzený prístup na WiFi, a vyhliadky do budúcna, keďže v dohľadnej dobe by sa malo spojiť s novo postaveným letiskom Brandenburg.

 

4. Medzinárodné letisko Heraklion Kréta, HER

 

Postrachom spomedzi európskych letísk je aj toto letisko. Je malé, v lete neuveriteľne preplnené, nie je dostatočne vybavené na dlhšie čakanie a nepriateľský personál je pomerne pomalý. Nehovoriac o jedinom funkčnom skenery, čo znamená, že sa pred ním tvoria dlhé zástupy ľudí.

 

3. Medzinárodné letisko Rodos, RHO

 

Hlavnými problémami tohto letiska, ktoré zrejme postihnú úplne všetkých cestujúcich, sú nedostatok personálu a dlhé čakacie rady. Čo však zarmúti ešte viac sú nedostatky v oblasti čistotyhygieny. Podľa mnohých cestujúcich sú tunajšie toalety neupravené a bez základných potrieb ako toaletný papier, mydlo a utierky.

 

2. Letisko Thira Santorini, JTR

 

Najhorším spomedzi gréckych letísk sa ukázalo byť práve toto. Zaostáva takmer vo všetkých kategóriách. Chýbajú sedadlá, reštaurácie, klimatizácia, nie je tu čisto a nedostatky badať aj pri bezpečnostnej kontrole. Niet divu, že je medzi cestovateľmi extrémne neobľúbené.

 

1. Medzinárodné letisko Beauvais, BVA  

 

Na špičku najhorších európskych letísk sa dostalo „parížske“ letisko Beauvais. Je malé, nevybavené, nepohodlné, špinavé, preplnené, ďaleko, nemá dostatočné hygienické štandardy a je taktiež veľmi drahé. Mnohí neuvedomelí cestovatelia si až tam uvedomia, že sa od mesta nachádzajú 88 km a cesta do Paríža je možná len nie najlacnejším autobusom. Pre mnohých to môže byť hneď prvé veľké sklamanie. No i tak je medzi nízkonákladovými spoločnosťami obľúbené a pre Slovákov je jediným priamym spojením s Parížom.

 

Svetový rebríček

 

Aby ste sa vedeli orientovať aj na medzinárodnej úrovni, prinášame vám aj zoznam tých najhorších svetových letísk. Ktoré by ste radšej nemali vyskúšať?

 

10. Medzinárodné letisko Beauveais, BVA, Francúzsko

9. Medzinárodné letisko Benazir Bhutto, Islamabad, ISB, Pakistan

8. Medzinárodné letisko Ho Chi Minh City Tân Sơn Nhất, Vietnam, SGN

7. Medzinárodné letisko Hamid Karzai, Kábul, Afganistan, KBL

6. Medzinárodné letisko Port au Prince Toussaint Louverture, Haiti, PAP

5. Medzinárodné letisko Simón Bolívar Caracas, Venezuela, CCS

4. Medzinárodné letisko Taškent, Uzbekistan, TAS

3. Medzinárodné letisko Tribhuvan, Káthmandu, Nepál, KTM

2. Medzinárodné letisko Jeddah King Abdulaziz, Saudská Arábia, JED

1. Medzinárodné letisko Port Harcourt, Nigéria, PHC

 

 

Aké sú vaše skúsenosti s lietaním? My osobne sme zažili najhoršie letisko na Kose. A vy?

 

Zdroj/autor: sleepinginairports.net, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa