Len sa rozhliadnite a užite si tie najkrajšie výhľady na svete. Tieto reštaurácie vám ich poskytnú

2015-12-09 08:00:00 |   |    | 

Dobrý zážitok z reštaurácie vám neprinesie iba samotné jedlo. Ak sa k tomu všetkému nenachádzate v peknom čistom prostredí a neponúknu vám aj nejaké bonusy navyše, pocit z tejto návštevy môže byť negatívny. Jedným z tých bonusov môže byť i nádherný výhľad, ktorý vám podniky ponúknu. Čakanie na jedlo je hneď príjemnejšie a keď sa tam idete navyše najesť s vašou láskou, stane sa to jedným z vašich najkrajších rande, aké ste dovtedy zažili.



 

Sierra Mar, Kalifornia, USA

 

Táto reštaurácia sídli v hoteli, ktorý je postavený na útesoch pri oceáne. Budova teda celkovo ponúka nádherný výhľad na okolie a reštaurácia má bonus navyše v podobe veľkých sklenených okien, ktoré znásobujú zážitok z pohľadu na nádhernú prírodu. Sierra Mar sa môže navyše pochváliť aj skvelými hodnoteniami v gastronomických sprievodcoch. Reštaurácia bola ocenená za znamenitý výber vín, ktoré pochádzajú aj z lokálnych viníc a taktiež vďaka nápaditej a modernej kuchyni, ktorú ocenia aj náročnejší klienti.

 

Sky Garden, Londýn, Veľká Británia

 

Jeden z najkrajších výhľadov v Londýne si môžete užiť v tejto luxusnej reštaurácii. Tak ako hovorí jej názov, ide skutočne o záhradu na streche budovy. Pod veľkými presklenými oknami sa nachádza nádherná zimná záhrada, ktorá obklopuje reštauráciu. Veľkou výhodou je, že v tomto prípade nebudete mať skvelý výhľad len na mesto, ale vďaka sklenenému stropu i na nočnú oblohu. Väčšiu romantiku si už snáď ani neviete na tak rušnom mieste dopriať. Reštaurácia sa nachádza neďaleko Tower of London a môžete sa objednať aj na bezplatnú prehliadku záhrady, na ktorú si však musíte objednať lístok prostredníctvom internetu.

 

Keď ste už v tejto lokalite, vyskúšajte aj jednu z najstrašidelnejších atrakcií mesta: Pripravte sa! Na tento des a hrôzu v centre Londýna v živote nezabudnete!

 

Asiate, New York, USA

 

Jedna z najkrajších častí v New Yorku sa nachádza nepochybne v Central Parku. Vedomí si tohto jedinečného výhľadu, sa majitelia hotela rozhodli využiť 35. poschodie na vytvorenie reštaurácie s exkluzívnym výhľadom. Budete mať ako na dlani nielen zelené pľúca, ale aj centrum mesta. Za dobrého počasia sa vám naskytne skutočne jedinečný výhľad. Kuchyňa tejto reštaurácie sa špecializuje na spojenie tradičnej francúzskej a modernej ázijskej kuchyne.

 

Il Pirata, Praiano, Taliansko

 

V tomto prípade sa  jedná o horúcu tohtoročnú novinku. Reštaurácia bola otvorená len v apríli, no napriek tomu ihneď získala na popularite. Dokonalá poloha priamo pri mori je tým najlepším relaxom, ktorý si chcete vychutnať po náročnom dni. Kuchyňa ponúka typické domáce jedlá a snažia sa využívať najmä domáce suroviny a morské plody či ryby. Cenovo sa radí do strednej triedy, vďaka čomu nemá od otvorenia núdzu o zákazníkov. Rezervácie je potrebné urobiť si s niekoľkodenným predstihom.

 

Ponávšteve pokojnej reštaurácie skúste niečo adrenalínovejšie: Výbušné Taliansko: Na cestách za talianskymi sopkami

 

Grand Canyon Lodges, Arizona, USA

 

Do Ameriky sa musíme vrátiť ešte kvôli jednému unikátu. A tým je hotel, ktorý bol vybudovaný tesne pri bralách Grand Canyonu. V tomto väčšom hotelovom komplexe, ktorý ponúka na ubytovanie luxusné apartmány, ale má aj turistickú ubytovňu, nájdete niekoľko reštaurácií. Spomedzi všetkých podnikov má však najväčšiu obľubu vyhliadková terasa, kde si môžete šálku kávy dopriať s pohľadom na farebné skaly tohto národného parku a naštartovať tak deň tým najlepším spôsobom.

 

V Amerike oceníte aj tieto výhľady: Najlepšie výhľady Spojených štátov amerických

 

Sirroco, Bangkok, Thajsko

 

V Thajskom veľkomeste sa dočkáte ďalšej špičkovej reštaurácie. Sirroco sa nachádza na 63. poschodí a je tou najvyššie položenou reštauráciou. Aby jej majitelia navyše umocnili zážitok z jedinečného stravovania, celý priestor je otvorený a nemá strechu. Originálny pohľad na nočné mesto si však vyžaduje dobré počasie, inak by musela byť prevádzka obmedzená. Súčasťou strešnej reštaurácie je aj bar, v ktorom pravidelne robia večierky. Sirroco je najluxusnejšou reštauráciou v Bangkoku a na jej návštevu budete musieť splniť predpísaný dress code v podobe slušného elegantného oblečenia.

 

Windows restaurant, Ženeva, Švajčiarsko

 

Hneď po vstupe do tejto reštaurácie sa ocitnete v inom svete. Tam pochopíte, čo je to švajčiarska štýlovosť, precíznosť a elegancia. Noblesná reštaurácia spĺňa tie najvyššie kritéria luxusného a originálneho podniku, ktorý si však zároveň ctí aj tradície. Ako bonus k tomuto prepychu dostanete ešte úžasný výhľad. Okná nasmerované priamo na jazero a pri kúsku šťastia aj pohľad na gejzír, to je predstava, akej len ťažko odoláte. Reštaurácie sa taktiež nachádza v hoteli a ponúka tradičnú gastronómiu v modernom šate.

 

Ambrosia, Santorini, Grécko

 

Santorini patrí k najobľúbenejším a najkrajším gréckym ostrovom. Turisti ho milujú pre jedinečnú architektúru a taktiež pre atmosféru, ktorá tam panuje. A práve tu objavíte reštauráciu s jedným z najkrajších výhľadov. Okrem výhľadu na more môžete pozorovať aj krásu tunajších domčekov a popri tom si pochutnáte na úžasnom jedle z domácej gréckej kuchyne.

Zdroj/autor: travelandleisure.com, foodandwine.com, telegraph.co.uk, msn.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
2.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa