Mekky módneho sveta: Kde si prídu na svoje milovníci pekného oblečenia?

2015-12-30 08:00:00 |   |    | 

Svet módy už dávno nie je iba doménou žien. Aj muži si radi pozrú a zaobstarajú pekné oblečenie a vybrať sa niekam do zahraničia cielene len za nákupmi už nie je pre nich žiadne tabu. Keď si takéto výlety spojíte aj so spoznávaním daného mesta, môžete si z toho vytvoriť peknú tradíciu, keď spojíte príjemné s užitočným. Vyberať si môžete aj spomedzi týchto desiatich centier módy.



 

Miláno, Taliansko

 

Zo Slovenska sa tam dostanete pohodlne i letecky. Navyše do Milána sú vždy jedny z najlacnejších leteniek, takže tento výlet vás nevyjde ani tak draho. V Miláne nájdete sídlo viacerých módnych značiek a navyše sa tam na známych uliciach strieda jedna prestížna značka za druhou. Prím hrajú pochopiteľne najmä tie domáce. Z turistického hľadiska je najkrajšou časťou tohto mesta katedrála a priľahlé námestie. V ich okolí nájdete množstvo kaviarní a reštaurácií, kde vyskúšate miestne špeciality. Ak sem priletíte priamo zo Slovenska, nevynechajte ani návštevu Bergama a jeho historického mesta na kopci.

 

Mexico City, Mexiko

 

Asi vás toto mesto medzi módnymi mekkami prekvapí, no v Mexico City si prídu na svoje naozaj všetci shopoholici. Veľkou výhodou sú totiž ceny. Aj prestížne značky tu predávajú za zlomkovú cenu a pritom v kvalitných butikoch kúpite originály. Takže keď sa vyberiete na dovolenku do Mexika, určite si nechajte v batožine dostatok voľného miesta. Nákupy v tomto veľkomeste nebudú mať konca-kraja.

 

San Sebastian, Španielsko

 

Toto mesto sa v Španielsku pokladá za veľmi štýlové. Miestni majú cit pre módu a preferujú elegantný vzhľad. Vďaka tomu sa tam udomácnilo veľa kvalitných butikov, ktoré sú vyhľadávané aj medzi celebritami. Napriek tomu si však na svoje prídu aj bežní nakupujúci. V meste je aj veľa cenovo prijateľných reťazcov, v ktorých majú navyše pravidelné fantastické výpredaje.

 

Dallas, USA

 

Ani New York, ani Los Angeles. Podľa zasvätených je mekkou amerického módneho biznisu Dallas. Nenájdete tam veľa však veľkých obchodných sietí, naopak jeho čaro tkvie v menších butikov. Štýlové oblečenie a osobný prístup predavačov ich robia výnimočnými a spolu vám pomáhajú byť originálnymi. Osobný prístup a netradičné značky sa postarajú o to, aby ste vyčnievali.

 

Antverpy

 

Podľa Belgičanov je to najštýlovejšie mesto v ich krajine. Ich hlavná nákupná ulica je prešpikovaná butikmi špeciálnych značiek. V Antverpách sa osobitne cení ich domácka a prívetivá atmosféra. Nájdete tam aj známe obchodné centrum, ktoré je postavené v retro štýle. Antverpy sú známe aj ako centrum diamantového sveta. V malých uličkách si tak môžete zaobstarať jedinečné kúsky, ktoré inde nezoženiete.

 

San Francisco, USA

 

V tomto kúte sveta malo svoj domov viacero prestížnych značiek. Postupne sa však presunuli viac k centru diania, no a San Franciscu zostala nálepka domova americkej módy. Opäť sa môžete tešiť na viacero butikov s módnymi vychytávkami. Práve tam sa sústredia na začínajúcich návrhárov a pod jednou strechou nájdete vďaka tomu zmes štýlov, z ktorých si môžete potom vytvoriť váš dokonalý šatník. Ceny nie sú najnižšie pretože nejde o sériovú výrobu, no vďaka tomu získavate mnoho originálnych kúskov.

 

Lyon, Francúzsko

 

Príjemné historické mestečko prináša typickú francúzsku štýlovosť. Paríž patrí už skôr modernej móde, keď hľadáte eleganciu a to, prečo sa francúzske odevy vždy tak cenili, choďte radšej do Lyonu. Zaujímavosťou je aj zmes bývalých a aktuálnych módnych trendov. Ich skĺbenie vytvára jedinečné produkty, ktoré sú vám často ochotní zostrojiť priamo na mieru. Stačí si nadiktovať čo je pre vás v móde zaujímavé a potom sa len nechať prekvapiť tým, čo vám tunajšie butiky odporučia.

 

Londýn, Anglicko

 

Oxford Street je domov všetkých tunajších shopoholikov. V čase výpredajov tam vstupujte len na vlastné riziko. Zmes všemožných značiek, dominujúce domáce obchodné siete a neopakovateľný módny štýl. Londýn často určuje naoko nenositeľné trendy, ktoré sa však nakoniec tešia veľkej obľube. Ak hľadáte radšej niečo originálne a výnimočné, vyberte sa potom do Camdenu.

 

Istanbul, Turecko

 

Tunajšia móda je špecifická a potrebuje veľký kus odvahy. Napriek tomu si tam dokáže každý nájsť to svoje. Špecifické je najmä nakupovanie v miestnych obchodoch. Na vyjednávanie si musíte zvyknúť i v lepších butikoch. Pripravte sa na pestrú zmes farieb a oproti hlavným trendom úplne odlišný štýl obliekania.

 

New Orleans, USA

 

Hlavným heslom ulíc tohto mesta je byť sám sebou. Štýlovosť tu dostáva zrazu iný rozmer a ponúka tak aj turistom mnoho netradičných inšpirácií. Snažte sa opäť vyhľadávať menšie butiky s domácimi značkami.

 

Zdroj/autor: 10best.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa