Najnovšia MEGAloď spustená na vodu: A mieri na Slovensko!

2016-06-23 12:00:00 |   |    | 

Superluxusnú loď Voyager spoločnosti Vantage Travel pokrstili len tento rok, už čoskoro ju však uvidíme aj u nás. Po Dunaji k nám tak pripláva 5-hviezdičkový luxus v hodnote 26 miliónov eur.



 

Spoločnosť Vantage Travel ponúka plavby po celom svete, jej najnovšia loď už brázdi vody Dunaja. Cez Bratislavu prechádza približne raz mesačne na ceste z nemeckého Bonnu do bulharského mesta Ruse. Hoci zastavuje vo Viedni aj v Budapešti, naše hlavné mesto si budú môcť obzrieť len účastníci vianočnej plavby. Tí navštívia hrad, Hlavné námestie aj Národné divadlo a pripravený je pre nich aj koncert klasickej hudby v jednom z kostolov. Popoludní sa turisti presunú na vianočné trhy, kde nájdu „krištáľ, ručne šité kožené papuče a medovinu v jedinečne tvarovaných fľašiach,“ ako sa spomína v opise plavby.

 

NEVÍDANÝ LUXUS

Loď Voyager patrí k tomu naj, čo môžete momentálne v Európe vidieť. Hostia sa tu môžu ubytovať v jednej z 92 kajút a apartmánov, kde na pohodlí rozhodne nešetrili. Postele sa napríklad dajú ovládačom zdvihnúť do požadovanej výšky a cestujúci si môžu vybrať zo šiestich typov vankúša. Dokonalé zážitky umocňujú aj francúzske balkóny a veľkorozmerné okná so závesmi na diaľkové ovládanie. V apartmánoch deluxe máte naviac k dispozícii kávovar a čaj. Ten si môžete vychutnať napríklad aj v mramorom obloženej kúpeľni s vírivkou a masážnym sprchovým kútom.

 

S OHĽADOM NA PRÍRODU

Loď Voyager bola navrhnutá podľa najnovších ekologických štandardov. Pýši sa supertichými motormi, ktoré sú ohľaduplnejšie k okolitej prírode. 90 percent spotrebovanej vody zas pred vypustením späť do rieky vyčistia tak, aby bola pitná. Samozrejmosťou je aj separovanie odpadu.

 

SKVELÉ ZÁŽITKY

Najväčšími zážitkami sú pre cestujúcich prirodzene zastávky v jednotlivých mestách, ktoré môžu vďaka požičovni spoznávať aj zo sedla bicykla. V cene zájazdu však majú aj organizovanú prehliadku a na niektorých miestach vrátane Bratislavy tiež doplnkový program ako napríklad návštevu koncertu. Užívať si však môžu aj presuny – bežecká dráha, masáže, wi-fi a víno a pivo zdarma k večeri im to určite výrazne uľahčia.

 

PÔSOBIVÉ ČÍSLA

135-metrová loď má kapacitu 176 hostí, o ktorých sa stará 45-členná posádka. Kajuty sú rozmiestnené na troch palubách, štvrtá slúži na opaľovanie alebo pozorovanie okolia.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.9/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa