Noc hrôzy: Po 70-ich rokoch prespali na Drakulovom hrade ľudia

2016-11-08 12:00:00 |   |    | 

Nedávno svet obletela správa o súťaži na portáli Airbnb, kde je hlavnou cenou halloweenska noc na hrade Bran. Dnes sú už známi nielen víťazi, ale aj ich zážitky z najstrašidelnejšieho miesta Rumunska.



 

Portál Airbnb nedávno zverejnil originálnu halloweensku súťaž, v ktorej sa dala vyhrať noc na Drakulovom hrade v Rumunsku. Jej víťazmi sa stali súrodenci z Kanady, ktorí spomedzi 88 000 súťažiacich zaujali organizátorov najviac. Na súťažnú otázku „Čo by ste povedali grófovi Drakulovi, keby ste sa s ním stretli?“ odpovedali, že ich dedko bol odborníkom na gotickú literatúru a expertom na Drakulu, preto by urobili čokoľvek, aby sa mohli stať hosťami upíra, ktorý ho inšpiroval.

Devendra Varma hrad navštívil v roku 1976 a údajne za sebou počul kroky a vo vzduchu a múroch cítil zlo. Teraz dostali šancu zažiť niečo podobné aj 31-ročná Tami Varma a jej brat Robin, po dlhých 70-ich rokoch prví ľudia, ktorí na hrade prespali.

Kanaďanov na hrad za súmraku priviezol koč ťahaný párom čiernych koní. „Bolo to ako z iného sveta. Okolo pobehovali kurčatá, všade štekali psy a počasie bolo absolútne dokonalé – stmievalo sa a na oblohe viseli ťažké oblaky,“ spomína dnes na nezabudnuteľné dobrodružstvo v Rumunsku Tami.

Na hrade ju a jej brata privítal Dacre Stoker, praprasynovec autora románu o Drakulovi, ktorý ich previedol ponurými priestormi studenej stavby.

Napokon dvojicu čakala večera – za tónov sláčikového kvarteta im presne ako v slávnom románe servírovali kurací paprikáš. Po nej už nasledoval „vrchol programu“ – spánok v zamatom vystlaných čiernych truhlách. „Je to možno pohodlnejšie ako môj matrac doma,“ poznamenala Kanaďanka, keď si na nezvyčajné lôžko líhala.

Keď však všetci ostatní odišli a mladá Kanaďanka s bratom na hrade osameli, jej nadšenie vraj vyprchalo. „Fúkal silný vietor. Počasie bolo hrozné... bol tam taký hluk. Ani oka som nezažmúrila,“ priznala pre CBS News Network Tami, ktorej fňukanie údajne unaveného Robina natoľko vyrušovalo, že radšej na svojej truhle zavrel veko.

Tami Varna teda musela noc stráviť bez jeho podpory. Zrejme aj preto pri spomienkach na noc na hrade Bran dodnes tvrdí: „Bolo to desivé. Bolo cítiť, že sa toho v tej budove veľa odohralo. Z jej múrov bolo cítiť zlo. Vedeli sme, že tam nie sme sami. Možno sme tam boli fyzicky jedinými hosťami, ale určite medzi nami boli neviditeľní hostia.“

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa