EXKLUZÍVNE FOTO Talianska jaskyňa ukrýva nádherný hotel

2016-12-01 00:00:01 |   |    | 

Jaskyňa je obvykle tmavé, vlhké a studené miesto a väčšina z nás by tam noc rozhodne stráviť nechcela. To ste však ešte nevideli Hotel La Dimora Di Metello, vytesaný v skale na juhu Talianska. V tom by ste pokojne vedeli zostať celý rok.



 

Hotel La Dimora di Metello sa nachádza v srdci jedinečného mestečka Sassi di Matera, ktoré bolo osídlené už pred 9000 rokmi a patrí k najstarším nepretržite osídleným lokalitám na svete. Už od úsvitu civilizácie si tu ľudia tesali svoje obydlia do skaly, dnes nájdete v meste a okolí až 3000 prírodných a umelých jaskýň, v ktorých žili ľudia už v období paleolitu.

________________________________________________________________________________________

Praveká dedina, kde to stále žije: Na juhu Talianska sa zastavil čas

________________________________________________________________________________________

V jednej z nich nájdete aj originálny hotel La Dimora di Metello, ktorý svoj názov dostal podľa neďalekej rímskej veže. Tú podľa legendy nechal postaviť konzul Quintus Caecilius Metellus Numicidio. Ten si vraj Materu vybral za svoj domov po hrdinskom víťazstve nad Saracénmi v 11. storočí.

Na ploche 300 metrov štvorcových sa v hoteli nachádza vstupná hala, wellness centrum a štyri spálne so vstupom na terasu. Každá z nich je jedinečná a má svoj názov. Štandardné dvojlôžkové izby sa volajú Eumenia  Numisia, trochu väčšia je Agapta a apartmán sa nazýva Metella.

Všetky sa nachádzajú v jaskynných dutinách, steny sú kamenné a strop siaha do výšky 450 centimetrov. Rozhodne však nepôsobia neútulne. O ich dizajn sa postarali súrodenci Marina a Alfredo Manca. „Majitelia úplne dôverovali našej kreativite,“ hovorí Marina a dodáva, že vzhľadom na prísne regulácie stavebných úprav potrebovali oveľa viac než dobré nápady. Napokon sa im podarilo požiadavky mesta aj majiteľom skĺbiť do nádherného priestoru, ktorý prekvapuje svojou elegantnou krásou.


 

Foto: © Pierangelo Laterza

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Pierangelo Laterza
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa