Najgýčovejšie vianoce na svete: Vitajte v Las Vegas

2016-12-17 00:00:01 |   |    | 

Väčšina ľudí si Vianoce najradšej vychutnáva doma v kruhu rodiny, nadšení cestovatelia však na tradície veľmi nedbajú a využívajú každú voľnú chvíľu na objavovanie ďalších kútov sveta. Koniec roka je ideálnym termínom na návštevu takých, kde je poriadna zábava. A tie majú len jedného kráľa - Las Vegas.



 

Je všeobecne známe, že svetové centrum hazardu a najľudnatejšie mesto Nevady bolo založené uprostred Mohavskej púšte. História tejto oblasti je však predsa len o trochu bohatšia. Pravdepodobne najstaršími kočovnými obyvateľmi tohto územia boli Paleo Indiáni. Po roku 1829 tadiaľto viedla stará španielska cesta, ktorá mala niekoľko „občerstvovacích zastávok“ pri prameňoch. Odtiaľ pochádza aj názov mesta - Las Vegas znamená v španielčine „čistinka“.

Začiatkom 20. storočia žilo v oblasti len zopár ľudí, v roku 1905 tu však vznikla stanica na trati zo Salt Lake City do Los Angeles, a to bol základ budúceho veľkomesta. V roku 1931 štát Nevada zlegalizoval hazardné hry v kasínach a Las Vegas toto uvoľnenie využilo naplno. V štyridsiatych rokoch sa v meste začali stavať prvé kasína, ku ktorým postupne pribúdali aj hotely. Spočiatku boli v móde kópie hradov, rímskych palácov či egyptských pyramíd, neskôr sa stavitelia zamerali na zmenšené verzie celých miest (Benátky, New York, Paríž...). Najdôležitejší je však luxus a tie najvyberanejšie služby.

Tie neutíchajú ani počas Vianoc. Na menu síce nájdete aj tradičného moriaka, no balík peňazí môžete pokojne vyhrať aj na Štedrý deň. Jedinečnú atmosféru mesta umocňuje prekrásna výzdoba tvorená množstvom vianočných stromčekov, LED sviečok a rôznych rozprávkových a vianočných postavičiek. Aj počas týchto jedinečných dní si netreba zabudnúť vychutnať kultovú atrakciu, Bellagio fontány, obohatené tentoraz o klasické melódie ako O Holly Night či Hallelujah. Náklady na vybudovanie fontány sa odhadujú približne na 40 miliónov dolárov a najsilnejšia tryska siaha až do výšky 140 metrov.

Neskutočnú nádheru návštevníci nájdu aj v konzervatóriu Bellagio a Botanickej záhrade. Počas Vianoc tieto miesta rozžiari viac ako 28 000 vianočných hviezd a uvidíte tu niekoľko vianočných stromčekov. Jedinečné budú aj všade rozmiestnené svetelné ozdoby, ktorých bude až 2500. Na každom rohu záhrady budú mať stráž roboticky pohybujúci sa vojačikovia.

V North Garden môžete sledovať ľadové medvede v úchvatnej výzdobe a rodinku tučniakov vykúkajúcu z iglu. Návštevníkom aj domácim bude k dispozícií aj verejné korčuľovanie dotvorené prekrásnou zimnou výzdobou. Nevynechajte ani Experience Fremont Street, kde silvestrovská party vyvrcholí aj tento rok skvelými vystúpeniami a nezabudnuteľným ohňostrojom.

Ak navštívite mesto počas vianočných sviatkov prvýkrát nezabudnite si prezrieť aj ostatné zaujímavosti Las Vegas a nezabúdajte, že každý hotel či kasíno má svoju atrakciu, ktorá je jedinečná.

 

Auto: Mária Janková

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Pixabay, Flickr, Wikipedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa