Nebeský luxus za pekelné ceny: Najlepší rezort sveta je v Taliansku

2017-01-19 00:00:01 |   |    | 

Rôzne hotely, luxusné vily, prestížne reštaurácie, oddychové zóny, parky, bazény a množstvo atrakcií pre deti. Taliansky rezort Forte Village, ktorý sídli na Sardínii, je už sedemnásť rokov po sebe najlepším dovolenkovým rezortom na svete. Najvyšší štandard, ktorý ponúka, máme na dosah aj my. Z jeho ceny sa vám však zakrúti hlava,



 

Unikátne miesto s možnosťami pre všetkých

Základy slávneho rezortu vybudovali v roku 1970. Autorom nápadu bol Charles Forte, podľa ktorého nesie komplex svoje pomenovanie. Od začiatku chcel vytvoriť miesto, ktoré by vyhovovalo širokému spektru ľudí. Vďaka tomu si vo Forte Village nájde každý svoje ubytovanie ušité na mieru. Gro celého areálu tvorí sedem hotelov, ktoré sú vybudované v kategórii so štyrmi alebo piatimi hviezdičkami. Dokopy ponúkajú vyše 700 izieb. Popri nich sa nachádzajú luxusné apartmány.

Taktiež máte k dispozícií niekoľko súkromných víl a menších bungalovov. Každá z víl je postavená v podobe súkromného domu, ktorý však môže plne využívať výhody celého rezortu. Jej obyvatelia majú k dispozícii väčšiu záhradu, bazén a pri drahších alternatívach tiež samostatný vstup na pláž. Všetky izby a vily sú luxusne zariadené a so zvyšujúcou cenou sú ponúkané aj také výhody ako súkromný bar alebo malé súkromné wellness v podobe sauny a vírivky.

 

Gordon Ramsey a kuchárska akadémia

Hostia tohto rezortu nie sú viazaní na využívanie stravovacích služieb len v jednej reštaurácii. Dokopy je po celom komplexe rozložených 21 rôznych podnikov. Niektoré majú podobu jednoduchých bistier, nájdete tu tiež rôzne tematické špecializácie a problém nebudú mať ani vegetariáni.

Ak by ste mali chuť naučiť sa niečo nové, môžete navštíviť kuchársku akadémiu. Úplnou špecialitou sú večere s hviezdnymi šéfkuchármi. Počas nich prezentujú hosťom vysokú gastronómiu s maximálnym dôrazom na kreativitu. Pozvanie môžu dostať len tí kuchári, ktorí varia v reštauráciách s michelinovskou hviezdičkou. Veľmi často tam svoje kuchárske umenie preukazuje aj obľúbený Angličan Gordon Ramsey. Po dobrom jedle vám určite padne vhod aj trocha zábavy. Vo Forte Village nájdete 14 rôznych barov, kde podávajú vynikajúce drinky v doprovode fantastickej hudby.

 

Akadémie s vrcholovými športovcami

V tomto talianskom rezorte chcú ponúknuť dovolenkárom hlavne veľa možností na využitie voľného času. Forte Village ich ponúka toľko, že ich všetky nevyskúšate ani po niekoľkých návštevách. Spoločne vytvorili sieť akadémií, ktoré umožňujú naučiť sa niektoré nové športy nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Mnohé z nich sú pod záštitou slávnych športovcov alebo klubov, keď napríklad futbalistov si vzala pod patronát Chelsea Londýn.

Okrem neho sa môžete tešiť aj na rugby, tenis, stolný tenis, basketbal, box, plávanie alebo jazdu na motokárach. Ak nie ste vy alebo vaše deti dostatočne pohybovo zdatní, máte ešte k dispozícii napríklad aj hodiny kúzlenia. Páry istotne poteší zase možnosť naučiť sa prvé tanečné kroky. Okrem akadémií máte možnosť využiť aj niektoré zo športovísk, ktoré sa nachádzajú po celom areáli. Nájdete tam golfové alebo basketbalové ihrisko, cyklistické chodníky, fitness centrum.

 

Potomkovia v detskom parku a vy v kúpeľoch

Forte Village získalo ocenenie najlepšieho rezortu sedemnásť po sebe nasledujúcich rokov i vďaka tomu, že sa snažia zamerať na celé rodiny. Preto ponúkajú služby, ktoré zabavia všetky vekové kategórie. Rodičov istotne poteší hlavne možnosť kúpeľných procedúr a wellnessu.

Časť zariadení má oddychový a zábavný charakter. K dispozícii však máte aj klasické kúpeľné procedúry, ktoré vám pomôžu vyliečiť hlavne problémy s pohybovým aparátom. Môžete sa sústrediť aj na zmenu životného štýlu a pokiaľ vám vyhovuje skôr alternatívna medicína, vyskúšajte napríklad centrum ajurvédy alebo bylinkový bar. Okrem plávania na pláži má každý z hotelov a každá z víl k dispozícii ešte aj súkromný bazén.

Deti najviac poteší park Wonderland s vodnou lagúnou. Ide o malý zábavný park s kolotočmi, atrakciami, malým divadlom a detským vláčikom. Pre najmenších je k dispozícii centrum s animátormi, ktorí vám na potomkov dozrú v čase vašej neprítomnosti. Chlapci sa môžu zabaviť vo svete mágie a dievčatá sa dostanú do malého raja v Barbie svete. K dispozícii sú špeciálne tematicky ladené izby a tiež reštaurácie s menu, ktoré osloví vašich potomkov. Tínedžeri sa zabavia v U-Clube, kde sa okrem iného môžu prihlásiť do mejkapovej alebo dídžejskej akadémie. A tí starší sa môžu večer vybrať na diskotéku priamo v areáli.

Dokonalá dovolenka však aj čo-to stojí. Napríklad o 8. do 15. júla zaplatia dve osoby za dovolenku s polpenziou od 5530 do 17 920 eur.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Forte Village Resort
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
2.5/5 (27 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa