Koniec nudy v lietadlách: Užite si na palube viac ako doma

2017-02-21 00:00:01 |   |    | 

Väčšina z nás očakáva od leteckých spoločností len spoľahlivú prepravu a pár štandardných služieb v podobe poskytnutia občerstvenia, prípadne predaja malých darčekov pre potešenie blízkych. Konkurencia však narastá aj v tomto smere a tak jednotlivé aerolínie prišli so zaujímavými doplnkovými ponukami. Vďaka nim sa na palube lietadla určite nudiť nebudete.



 

Virtuálna realita

Dlhé lety predstavujú peklo pre mnohých cestovateľov. Už ste si pozreli z ponuky všetky filmy, pokúsili ste sa chvíľku zdriemnuť a zahrali ste sa aj všetky hry, ktoré ste mali v mobile. Nuda narastá a pred vami sú ešte stovky kilometrov do cieľovej destinácie. Austrálska letecká spoločnosť Qantas si však odteraz s týmto problémom poradí skvelým spôsobom. Tí, čo si priplatia za miesta do prvej triedy, získajú bonus navyše. Hneď po vzlietnutí im letuška ponúkne okuliare, ktoré ich vtiahnu do sveta virtuálnej reality. Namiesto nudného výhľadu na obláčiky sa tak ocitnú na rôznych miestach sveta, keď pôjde väčšinou o lokality, do ktorých lieta aj táto spoločnosť. Po prvýkrát by sa táto novinka mala objaviť na ich palube začiatkom marca a ponúkať by ju mali na letoch medzi Austráliou a USA. Ďalšou dobrou správou je, že okuliare potom dostanú títo cestujúci do daru a nemusia ich vrátiť.

 

Túlenie sa s vašimi najdrahšími

Najviac sťažností smeruje do leteckých spoločností kvôli nepohodlnému sedeniu. Odteraz sa už na linke z Nového Zélandu do Los Angeles nemusíte týmto problémom vôbec trápiť. Air New Zeland totiž ponúka špeciálne gaučové sedenia. Ide pri nich o spojenie troch susedných sedadiel, ktoré sa vďaka jednoduchému tlačidlu zmenia z bežného komfortu na superluxusný gauč. Ponúkajú ich už aj v ekonomickej triede a na výber máte z menších gaučov pre dvojice alebo väčších určených pre rodiny. Odporúča sa taktiež pre pasažierov, ktorí majú počas letov veľký stres a plánujú cestovať s niekým blízkym. Takto sa môžu k sebe príjemne túliť a odstránia väčšinu napätia. Taktiež sú pohodlnejšie na spanie a ponúkajú viac komfortu.

 

Masáž a poukaz do kúpeľov zadarmo

S Air Malta je odteraz radosť cestovať. Okrem letušiek pribudne na palube ďalší personál, ktorý sa postará o komfort všetkých turistov. Spoločnosť sa rozhodla ponúknuť svojim zákazníkom ako bonus masáž zadarmo. Kúpele na oblohe, ako túto službu nazvali, ponúkajú prezentovanie niekoľkých beauty produktov, ich odskúšanie na vlastnej koži a k tomu ako hlavný bonus tiež masáž rúk, chodidiel alebo krku. To oceníte hlavne pri dlhých letoch, keď už budete mať celé telo stuhnuté. Ako ďalšiu pozornosť získate ešte 20-eurový poukaz do siete kúpeľov na Malte. Práve vďaka spojeniu s touto firmou uviedli na trh špeciálnu ponuku služieb, ktorú nezískate u žiadnych iných aerolínií. Po prvýkrát ju predstavili na trase medzi londýnskym letiskom Gatwick a hlavným mestom Malty.

 

Letušky v bikinách

Jediná súkromná vietnamská spoločnosť VietJet Air prišla s odmenou pre všetkých mužov. Tí sa na niektorých ich letoch nepokochajú iba pohľadom na letušky v pekných uniformách. Na vybraných linkách, ktoré smerujú k prímorským destináciám, sa im tieto krásky predvedú v exkluzívnej kolekcii bikín. Súčasťou letu nebude len dookola opakovaná inštruktáž, ale aj takáto potešujúca prehliadka. Táto novinka má iba jedinú chybu, cestujúci nikdy vopred nevedia, či budú patriť medzi šťastlivcov, ktorí budú odmenení takouto exkluzívnou službou. Novinka vietnamskej spoločnosti sa však u domácej vlády nestretla s takým nadšením a kvôli neprimeranej a neschválenej prehliadke museli zaplatiť pokutu.

 

Jedlá od michelinovských šéfkuchárov a masážne kreslá

So spoločnosťou La Compagnie sa môžete prepraviť iba na trase medzi New Yorkom a Parížom. Namiesto rozmanitosti destinácií sa však špecializujú na nadštandardné a vysoko kvalitné služby, ktoré v identickej kvalite ponúkajú podstatne lacnejšie ako slávne letecké spoločnosti. Na ich palube sa každý cestujúci môže tešiť napríklad na sedadlá s vbudovaným masážnym kreslom. Keď ich tieto príjemné chvíľky omrzia, môžu si ich následne premeniť na príjemné ležadlá. Voňavé lahôdky ponúkajú z kuchýň šéfkuchárov reštaurácií s michelinovskými hviezdičkami a aby ste sa počas letu nenudili, poskytnú každému osobný tablet so zábavným portálom. Toto všetko vás bude stáť 1200 eur, no ako sme už spomínali, napríklad Air France ponúka identický komfort na rovnakej trase za 2400 eur. Tak prečo by ste aspoň niekedy nezhrešili?

 

Autor: David

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
4.3/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa