Pohľad, ktorý zažijete len zopár dní v roku: Vodopád sa zmenil na ohnivý prúd

2017-02-19 00:00:01 |   |    | 

Neuveriteľnú hru prírody môžete obdivovať v Yosemitskom národnom parku len počas desiatich februárových dní, aj to len v prípade ideálnych podmienkoch. Tie tento rok nastali, a tak sa fotografi opäť chytili svojich aparátov v snahe zachytiť tento unikátny fenomén čo najlepšie. Pokochajte sa pohľadom naň aj vy.



 

Na západnej strane Yosemitského národného parku dochádza vo februári k nevšednému prírodnému divadlu. 630-metrový vodopád Horsetail sa pri západe slnka zafarbí do odtieňov oranžovej a ponúka návštevníkom neopakovateľný pohľad, pri ktorom sa zdá, že zo skaly nepadá voda, ale žeravá láva. Deje sa to však iba necelé dva týždne v roku a len niekoľko minút do dňa.

Aj to len v prípade ideálnych podmienok. Musí byť jasná alebo iba mierne oblačná obloha a dôležitý je aj dostatok prúdiacej vody. Tá  tento rok v koryte kalifornských riek rozhodne nechýba. Podobne ako na Slovensku, aj v tomto americkom štáte v uplynulých mesiacoch poriadne nasnežilo a vodné toky majú vysokú hladinu. Mnohým ľuďom síce spôsobila vrásky na čele, no desiatky nadšencov a fotografov uvítali možnosť opäť si vychutnať jedinečný pohľad na vodopád Horsetail.

Celé svetelné divadlo pritom trvá iba niekoľko minút počas západu slnka, keď začne klesať pod čiaru horizontu a pevnina sa pomaly ponára do tmy. Vtedy sa posledné lúče slnka dotknú padajúcej vody, ktorá sa na tmavom pozadí skaly vyníma ako padajúci oheň. Od jasnožltej sa mení na ohnivú oranžovú, až napokon sčervenie ako rozpálená láva.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock, SITA
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.6/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa