FOTO Luxusnejšie ako ľudia: V New Yorku otvorili letisko pre zvieratá

2017-03-05 00:00:01 |   |    | 

Archa – takýto trefný názov dostal nový terminál na letisku J. F. Kennedyho v New Yorku, ktorý je určený výhradne zvieratám. Štvornohí miláčikovia, ale aj exotické či domáce zvieratá tu nájdu komfort, aký by ocenili aj mnohí ľudia.



 

Cestovanie so zvieratami nie je jednoduché. Svoje o tom vedia aj predstavitelia letiska Johna F. Kennedyho v New Yorku, ktorým ročne prejde až 70 000 živočíchov. Tie budú mať odteraz život omnoho ľahší – na špeciálnom termináli splnia všetky ich potreby. V prvom rade je vybudovaný tak, že lietadlo so zvieratami bude môcť zastaviť priamo pri ňom. V zariadení navyše zabezpečia na celú dobu letu potravu a vodu, pomôžu s prepravou na palubu a v prípade potreby zviera očipujú.

To však nie je všetko. Zvieratá musia po vstupe do krajiny často zostať v karanténe. V Arche (Ark) sa postarajú, aby bol tento pobyt čo najpohodlnejší. V ďalšej fáze, ktorá sa má realizovať v druhom štvrťroku, otvoria v New Yorku tzv. Import-Export Center. V ňom sa budú nachádzať voliéry, stajne s mäkkými podlahami pre 70 koní a 180 kusov dobytka, priestory pre kozy, prasce a ovce aj časť pre tučniaky. Do leta k nim pribudne aj zariadenie pre nakladanie zvierat, zvieracie kaderníctvo, veterinárna klinika a laboratórium na vyšetrenie krvi.

Majitelia psov ocenia luxusný rezort Paradise 4 Paws, kde na ploche 1860 m2 budú mať ich miláčikovia k dispozícii pelechy vo veľkosti ľudských postelí, bazéniky v tvare kostičiek, televízory, masáže aj „pedikúru a lakovanie pazúrikov“. Počas celého pobytu ich budú môcť majitelia kontrolovať prostredníctvom webkamier, zvieratá zas budú môcť svojich pánov vidieť na zarámovaných fotografiách. Cena za takého ubytovanie sa môže vyšplhať na 100 dolárov za noc.

Archu vybudovali na mieste nevyužitého nákladného terminálu a sľubujú si od nej rýchlu návratnosť. Preprava zvierat nie je lacná záležitosť – letenka z Európy do USA stojí pre psa asi 1000 dolárov a pre koňa dokonca desaťnásobok. Preto sa predpokladá, že úhrada pobytu v pohodlí pred a po lete do rozpočtu majiteľov zvierat príliš nezasiahne.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: ARK at JFK
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa