Tokio má prvý hotel s neživým personálom: Na recepcii vás obslúži robotický dinosaurus

2017-03-20 00:00:00 |   |    | 

Japonci sú svojou láskou k robotickým hračkám povestní, od nového hotela „Henn Na“ v Tokiu si preto jeho majitelia sľubujú veľký úspech. V „čudnom hoteli“, ako znie v preklade jeho názov, totiž väčšinu personálu nahradili stroje.



 

Hotel Henn Na v Tokiu sa na prvý pohľad od množstva ostatných príliš nelíši. Sto izieb v troch kategóriách a cene od 14 tisíc jenov (cca 116 eur) za dve osoby, reštaurácia, kaviareň... Na recepcii vás však obslúži dinosaurus a robotická žena, batožinu odvezie „inteligentný vozík“, izby upratuje chodiaci odpadkový kôš a v akváriu plávajú robotické ryby. To je len zopár z deviatich druhov robotov, ktoré tvoria jeho personál.

Výhody sú nesporné – zamestnanci sa na nič nesťažujú, nepotrebujú prestávky a ovládajú niekoľko jazykov. Predovšetkým sú však neobvyklou atrakciou. Hotel stojí neďaleko zábavného parku Tokyo Disney Resort a pobyt v ňom by mal byť pre návštevníkov zážitkom navyše.

Obľúbenosť takéhoto typu ubytovacieho zariadenia si už majitelia odskúšali – v Nagasaki funguje prvý robotický hotel na svete už dva roky. Je v ňom zamestnaných len sedem ľudí, o všetko ostatné sa stará 186 dokonalých strojov.

Majitelia plánujú rozšíriť takýto koncept aj ďalej. V priebehu nasledujúcich piatich rokov chcú otvoriť viac ako 100 robotických hotelov po celom svete. „Prostredníctvom robotov na recepcii a všade inde chcem vytvoriť ten najefektívnejší hotel na svete,“ povedal minulý týždeň pri slávnostnom otvorení Henn Na hotela jeho zakladateľ Hideo Sawada.

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Henn na hotel
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa