Zážitok na celý život: Slovenský fotograf nakrútil v Kostarike unikátne prírodné divadlo

2017-04-06 00:00:01 |   |    | 

Slovenský wildlife filmár a fotograf Norbert Sommer je v týchto dňoch v stredoamerickej Kostarike. Počas jednej z plavieb v Tichom oceáne zaznamenal neďaleko pobrežia prírodný úkaz, aký sa len tak nepodarí. Spoločnosť mu odrazu robili stovky šantiacich delfínov. Pozrite si ich unikátne video.



 

„To bolo tak – motali sme sa asi 5 hodín na motoráku po Pacifiku a hrdo sa tvárili, že nechytáme ryby. Voda, pivo a ananás zúfalo dochádzali a my v prvom štádiu úpalu sme sa práve bavili, že rozkážeme kapitánovi (takému ozajstnému, nie zo SNS) otočiť loď do prístavu, hoci zostávala ešte viac ako hodina.

A potom sa zrazu otvorilo more a v nemom úžase sme sledovali veľkolepú show - najprv sa prihnal obrovský kŕdeľ bonít, v ich brázde sa za nimi hnal nekonečný prúd veľkých tuniakov, za tuniakmi sme sa hnali my a úplne za všetkými sa hnal húf delfínov, aký by som nikdy neveril, že môže existovať.

Najprv sme ich videli stovku, potom možno 500 a nakoniec pár tisíc (to nie je vtip) - na každú stranu lode, kam oko dovidelo, boli delfíny a dodnes tvrdím, že tých 20 míľ, ktoré nás delili od pobrežia sa bez problémov dalo prejsť suchou nohou po delfíních chrbtoch,“ opísal svoj výnimočný zážitok uznávaný slovenský wildlife fotograf a filmár Norbert Sommer.

Video, ktoré zverejnil na svojej facebookovej stránke, potvrdzuje, že to musel byť skutočne zážitok na celý život..

 

Video a ďalšie nádherné zábery nájdete aj na facebookovej stránke Norbert Sommer - Photography.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Video: Norbert Sommer

Hodnotenie článku:
4.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa