Dovolenkový raj z vtáčej perspektívy: Slováci zvečnili krásu sopečného ostrova Lanzarote

2017-06-28 00:00:01 |   |    | 

Na Kanárske ostrovy putuje každé leto množstvo turistov aj z našich končín. Lákajú ich sem nielen rajské pláže, ale aj nedotknutá príroda. Mladí talentovaní Slováci zachytili divokú krásu ostrova Lanzarote pomocou dronu na pôsobivých fotografiách a vo videu.



 

Trojica Slovákov v zložení Richard Raymann (dronista a strihač), Ondrej Volko (kameraman a timelapser) a Mojmír Paulička (fotograf a kameraman) sa vydala na sopečný ostrov Lanzarote nakrútiť ďalšie zo svojich pôsobivých videí.

Ich výber destinácie ovplyvnila nielen divoká krása tohto miesta, ale aj výborná cena leteniek. Za let z Katovíc zaplatil každý z nich koncom marca len 66 eur. Teplota bola pritom po prílete do hlavného mesta Arrecife príjemných 20 až 24 stupňov.

Na letisku si filmári zapožičali za 170 eur na 7 dní auto a presunuli sa do svojej „základne“ v meste Caleta De Caballo uprostred ostrova. Odtiaľ vyrážali každý deň na lov tých najlepších záberov.

Navštívili cíp ostrova Mirador del Río s krásnymi takmer 500-metrovými útesmi, ktoré obľubujú najmä paraglajdisti.

Na neďalekej 3-kilometrovej piesočnatej pláži zase svoj raj na Zemi nachádzajú surfisti. V klasickej bielej dedinke Caleta de Famara je niekoľko škôl surfovania a obchody ponúkajú všetko potrebné. Aj preto tu vládne úplne iná atmosféra ako v ostatných mestečkách.

K tým najznámejším plážam však patrí Playa de Papagayo. V marci tam neboli takmer žiadni turisti, lebo vody Atlantického oceánu sú v tomto období na kúpanie pomerne chladné.

Ďalšou atraktívnou zastávkou filmárov bol národný park Timanfaya, ktorý je takmer celý pokrytý vulkanickými vyvrelinami a je takmer bez vegetácie.

Tam sa Slováci dostali aj na pláž, ktorú pokrýva čierny lávový piesok.

Popri vyhasnutých sopkách našli aj netradičné pole, kde si domáci zo sopečných kameňov krásne symetricky vytvorili veterné zábrany, ktoré chránia vinič. Aj vďaka tomu v napohľad neúrodnom lávovom poli dokážu miestni vypestovať úrodu.

Vizuálne mimoriadne pôsobivá je aj farebná salina pri mori, kde sa odparovaním získava soľ. Domáci ju tam predávajú po 50 centov za kilo.

Počas siedmich dní na Lanzarote sme nestihli obehnúť všetky miesta, ale mali sme dostatok filmového a leteckého materiálu,“ spomína Richard Raymann, jeden z autorov tohto nádherného videa.

 

Foto a video: Zdronu (www.facebook.com/zdronu /)

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: Zdronu.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa