Poklady na mori: 3 top luxusné jachty, ktoré brázdia vody Chorvátska

2017-08-15 00:00:00 |   |    | 

Kedysi brázdili tie najluxusnejšie jachty vody Karibiku či Azúrového pobrežia, dnes boháči uprednostňujú najobľúbenejšiu destináciu Slovákov. Ak budete mať šťastie, podarí sa aj vám na vlastné oči vidieť tie najdrahšie plavidlá sveta. My sme pri súostroví Kornati stretli tieto tri.



 

KISMET

Kismet, teda neodvrátiteľný osud, taký poetický názov má superjachta, ktorá údajne patrí pakistansko-americkému miliardárovi Shahidovi Khanovi. Za 95-metrové plavidlo v roku 2014 zaplatil 200 miliónov dolárov. Loď je držiteľom viacerých ocenení za svoj unikátny dizajn a služby, ktoré zodpovedajú piatim hviezdičkám.

Luxusné ubytovanie pre 12 hostí, vírivka na hornej palube, kino, krb s vodopádom, heliport, ktorý funguje aj ako basketbalové ihrisko... To všetko môže byť na chvíľu aj vaše, Kismet si totiž môžete prenajať. V zime v Karibiku, v lete zasa pri Stredozemnom a Jadranskom mori. A cena? Maličkosť - 1,2 milióna eur na týždeň.

 

GALEOCERDO

Táto loď z roku 2002 rozhodne dokáže upútať. 36-metrová jachta Galeocerdo (predtým známa ako WallyPower 118) z produkcie talianskej firmy Wally Yachts sa môže pochváliť unikátnym dizajnom, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani samotný James Bond.

Jej zelená metalíza odráža svetlo, a tak farba lode závisí na počasí aj krajine okolo. Drevená paluba pripomína plážové domčeky a presklená horná kajuta ukrýva rozľahlý salónik so stolom pre 14 ľudí. Ubytovacia kapacita lode s hodnotu asi 33 miliónov dolárov je však len 6 osôb v troch kajutách.

 

AVIVA

68-metrová jachta Aviva ešte vonia novotou, na vodu ju spustili len pred pár mesiacmi. Má kapacitu 16 osôb a je doslova „pokladom“ na vode. Enormnú hodnotu má totiž nielen samotné plavidlo (cca 150 miliónov dolárov), ale aj vybavenie interiéru. Podľa britského denníka The Sun tu steny zdobia diela Paula Cézanna, Gustava Klimta a Pabla Picassa.

Majiteľom je známy milovník umenia, 6. najbohatší Brit Joe Lewis. 80-ročný obchodník s odhadovaným majetkom vo výške 5,3 miliardy dolárov využíva jachtu ako svoj „plávajúci“ domov a na vode trávi niekoľko mesiacov v roku. V júli brázdil vody Jadranského mora.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: ako
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.6/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa