Najdlhší lanový sklz na svete: Z najvyššieho vrchu SAE poletíte 150-kilometrovou rýchlosťou

2018-02-02 00:00:01 |   |    | 

Len nedávno sme vás informovali o najdlhšej mestskej lanovej dráhe ZipLine v Dubaji a už je tu ďalší arabský rekord. V emiráte Rás al-Chajmá otvorili najdlhší lanový sklz na svete. Jebel Jais Flight meria 2,83 kilometra a medzi Guinnessove svetové rekordy ho zapísali v deň otvorenia pre verejnosť.



 

Lanový sklz sa nachádza v emiráte Rás al-Chajmá a vedie z najvyššieho vrchu v krajine Jebel Jais. Štartovacia plošina je umiestnená vo výške 1680 metrov nad morom a dráha meria 2,83 kilometra, teda vyše 25 futbalových ihrísk! Jazda na Jebel Jais Flight trvá takmer tri minúty, počas ktorých môžu odvážlivci dosiahnuť rýchlosť 120 až 150 kilometrov za hodinu!

Jebel Jais Flight tvoria súbežné laná, na jazdu sa teda môžete vydať s príbuzným či priateľom. Podmienky sú len štyri - hmotnosť od 45 do 150 kilogramov, výška nad 120 centimetrov, vstupné 650 šekelov (cca 142 eur) a samozrejme to najdôležitejšie - nesmie vám chýbať odvaha!

Lanové sklzy sa nachádzajú aj v hlavných mestách emirátov Abú Zabí a Dubaj, kde dve samostatné dráhy vedú ponad mesto popri najvyšších mrakodrapoch sveta. Menej známy emirát Rás al-Chajmá sa novootvorenou atrakciou snaží prilákať viac turistov.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR / AP
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa