Cestovanie po Rusku je náročné, mnohí sa v najrozľahlejšej krajine sveta strácajú

2018-06-27 16:00:00 |   |    | 

Futbaloví fanúšikovia, ktorých do Ruska prilákal svetový šampionát, sa na vlastnej koži presviedčajú, aké náročné je cestovanie po najrozľahlejšej krajine sveta. Mnohí sa dopravili do miest tisícky kilometrov vzdialených od pôvodného cieľa.



Skupina španielskych fanúšikov a predtým aj niekoľko priaznivcov Švajčiarska, si omylom zarezervovalo hotel v meste Rostov Velikij, ktoré je vzdialené 1300 kilometrov od dejiska šampionátu Rostovu nad Donom. Strateným fanúšikom pomohli v zúfalej situácii taxikári a lokálne pohotovostné služby a dopravili fanúšikov tam, kam chceli ísť - do Rostova nad Donom. Hotely v Rostove Velikij údajne nenechali situáciu na náhodu a pozorne študujú rezervácie nových hostí, ktorých varujú ešte pred príchodom, aby sa nepomýlili. Informovali o tom ruské médiá.

Podobnú chybu spravili aj traja čínski turisti, ktorí si na vlakovej stanici kúpili lístky do Vologdu namiesto do 1500 kilometrov vzdialeného Volgogradu. V miestnych médiách sa preslávil aj učiteľ angličtiny Anton Lebedev z mesta Saransk, ktorý pomohol skupinke fanúšikov z Kolumbie. Tí si zarezervovali hotel na predmestí Saransku v časti Penza a nie v susednom hlavnom meste Penza, ktoré je vzdialené 150 kilometrov. Lebedev pozval juhoamerických fanúšikov domov, neskôr vysvitlo, že jedným z nich bol Hector Mantilla Rueda, primátor mesta Floridablanca, ktoré má podobne ako Saransk približne 300.000 obyvateľov.

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa