Rodina z Paríža sa sťažuje na pokazenú dovolenku, ten dôvod vás dostane

2018-08-10 16:00:00 |   |    | 

Rodina z Paríža, ktorá si za miesto dovolenky zvolila dedinu Bondons v národnom parku Cévennes na juhu Francúzska a ubytovala sa v kamenici v tesnej blízkosti bývalého kláštora a fungujúceho kostola, sa starostovi obce oficiálne sťažovala na vyrušovanie hlaholom zvonov.



Zvony kostola v Bondons zvonia vždy o 07.00 h, na poludnie a o 19.00 h. Rodina s dvoma školákmi však tvrdí, že pre dovolenkárov je zvonenie o siedmej ráno priskoro. Požiadali preto starostu obce Francoisa Duranda, aby dal vežové hodiny nastaviť na neskoršie ranné zvonenie.

Durand však ich žiadosť odmietol. Vysvetlil, že zvony o takom čase zvonili vždy a nevidí dôvod meniť to. Ak by chcel rodine vyhovieť, radnica by musela objednať a zaplatiť hodinára a tento postup zopakovať, aby po odchode dovolenkárov vrátila zvonenie na obvyklý čas.

France Lozère Les Bondons Eglise.jpg
By Ancalagon - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

V rozhovore pre denník Midi Libre starosta dodal, že dovolenkári sa ubytovali v bývalej fare prestavanej na ubytovanie turistov. "Je to vedľa kostola, je tam zvon - jasné, že zvoní. Na dedine sú aj muchy a kikiríkajú kohúty".

Francúzske médiá pripomínajú, že nejde o prvý prípad, keď sa dovolenkári na úradoch sťažujú na špecifiká, ktoré prináša pobyt na vidieku. Parížska rodina oznámila, že sa bude sťažovať poskytovateľovi ubytovania a bude žiadať, aby vo svojich reklamných materiáloch jasne upozornil na hluk spôsobovaný zvonmi. Podľa médií viaceré podobné sťažnosti dovolenkárov skončili až na súdoch.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa