Ako chutí väzenský chlebík: Egyptská reštaurácia láka zvedavcov na podivnú ponuku

2018-09-10 00:00:01 |   |    | 

Zažiť egyptské väzenie nie je zrejme snom ani toho najdobrodružnejšieho turistu. V Káhire to však môžete vyskúšať aj úplne bez obáv, tunajšie bistro totiž návštevníkov láka na neobyčajnú ponuku – prežiť obed či večeru ako trestanec.



 

V krajine, kde je za mrežami asi 106.000 ľudí a mnohí z nich trpia za činy, ktoré by v demokratickom svete všetci prešli bez povšimnutia, je otvorenie reštaurácie s väzenskou tematikou viac než rozporuplné.

V Káhire však takýto podnik navštíviť môžete. Jeho názov Garemt Akl sa dá preložiť ako „Zločin s jedlom“ či „Gastronomický zločin“ a napriek predpokladom sa mu výborne darí. Do prostredia, ktoré „zdobia“ putá, slučky či elektrické kreslá, sa každý deň vydáva množstvo zvedavcov. „Vybrali sme si takýto originálny dizajn preto, aby sme boli atraktívni a iní,“ hovorí jeden z majiteľov Ahmed Hamad.

Všetko v interiéri reštaurácie s rýchlym občerstvením – výzdoba, servírovacie podnosy a dokonca aj názvy a porcie jedál - má pripomínať realitu v egyptských väzniciach. Veľké menu sa nazýva „Poprava“, stredné „Doživotný trest“ a najmenšie „Priestupok“.

O úspechu konceptu svedčí aj približne 50.000 priaznivcov na Facebooku, nie všetci sú ale rovnako nadšení. Mnohým pripadá takáto zábava ako zľahčovanie situácie, ktoré navyše ubližuje trestancom a ich rodinám.

Hamad ale zdôrazňuje, že žiaden z majiteľov „nemá v úmysle raniť kohokoľvek city“ a celý nápad bol realizovaný len s cieľom pobaviť hostí reštaurácie. Zas tak originálny ale nie je – reštauráciu s rovnakou tematikou nájdete aj v meste Mansoura asi 110 kilometrov severne od Káhiry.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR/AP
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa