V Bratislave zavládla Biela noc: Pozrite si jej krásu na FOTO

2018-10-01 00:00:01 |   |    | 

Fascinujúcu umeleckú prechádzku nočnou Bratislavou priniesla v sobotu Biela noc 2018. Na návštevníkov v rámci jej štvrtého ročníka čakalo 44 umeleckých zastávok v širšom centre mesta, ktoré oživili netradičné priestory, parky, mosty, nábrežie, fasády, hradby či výklady. Ich pôsobivosť dokazujú aj naše fotografie.



 

Prestížny medzinárodný umelecký projekt, ktorý má za úlohu priblížiť širokej verejnosti súčasné formy umenia ako aj netradičné, nepoznané a významné miesta európskych metropol, ovládol v sobotu v noci aj Bratislavu. Vojsť do pulzujúceho svetelného sveta na nádvorí Starej radnice, kresliť do vzduchu pomocou svetla alebo vyliezť na obrovskú pavučinu - to všetko mohli zažiť návštevníci bratislavskej Bielej noci na 44 umeleckých zastávkach.

"Festivalom sa snažíme poukázať na význam umenia vo verejnom priestore a popularizovať súčasné umenie u širokej verejnosti," povedala umelecká riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková. Inštalácie pripravovali slovenskí aj svetoví umelci, programom návštevníkov previedlo 196 vizuálnych umelcov, performerov, hudobníkov a dizajnérov.

Na viaceré atrakcie návštevníci čakali v radoch, väčšine to však neprekážalo. "Myslím si, že to bude stáť za to," povedala jedna z čakajúcich. Niektorí návštevníci hovorili, že festival objavili náhodou, iní mali dopredu naplánované, čo chcú vidieť. "Chcem si pozrieť inštaláciu Stenu dáme preč a svetielka v Starej radnici," uviedla Klára zo Svätého Jura.

Počas festivalu vznikla na nábreží dočasná pešia zóna, rozsvietilo sa 8.000 svetelných bodov, 102 farebných kosoštvorcov a 238 neónových trubíc, nainštalovalo sa 52 textových balónov, 78 tancujúcich vreciek aj 168-metrový mrakodrap.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA/Martin Medňanský, TASR – Dano Veselský
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa